Bassnectar zorgt letterlijk voor aardbevingen

Ivo Mollemans | 6 augustus 2016
algemeen

Bassnectar + Bass Center = Earthquakes

Lorin Ashton, beter bekend als Bassnectar hield op 29 en 30 Juli zijn eigen festival. Hij draait al erg lang mee in de dance-scene en weet fans keer op keer te verrassen met zijn revolutionaire en unieke freestyle-geluid. Hoog tijd dus dat hij een keer zijn eigen festival zou geven en dat heeft hij dit jaar dus ook gedaan: Bass Center. Alleen waren vele omwonenden daar niet zo blij mee... Het festival droeg  dus de toepasselijke naam Bass Center en op de line-up stonden naast Bassnectar zelf ook o.a Flux Pavillion, de Wu-Tang Clan, Porter Robinson en Flying Lotus. Het festival duurde twee dagen en had een eigen camping, die was voorzien van eetgelegenheden en vendors. Zoals de naam al zegt was het festival gefocust op bass en de varianten daarvan.

LEES OOK: Slachtoffers Balaton Sound eisen $360000 van DVBBS

Bassnectar vs omwonenden

Bassnectar en zijn festival vallen in elk geval minder in de smaak bij de omwonenden. Die hebben namelijk geklaagd bij het bestuur van de gemeente. Ze beweren 5 mijl verder nog steeds geluid van het festival te hebben gehoord en één bewoner zegt dat hij de trillingen die het festival voorbracht, te hebben misplaatst voor een aardbeving. De bewoner genaamd Scott Wilson heeft als verklaring voor het klagen van de bewoners de volgende statement:

‘We have to be neighbors and friendly neighbors. This was not a friendly event.’

Of de festivalgangers daar ook zo over dachten valt te betwijfelen, want het festival werd gezien als plek voor de fans van deze muziekstijl om samen te komen en zich terug te trekken bij een locatie die helemaal is ingespeeld op ‘hun’ muziek.

Oordeel

De burgemeester heeft in elk geval gezegd dat hij, ook al heeft hij van tevoren niet veel onderzoek gedaan naar de muziekstijl die het festival zou meebrengen, niks gaat doen met de klachten van de omwonenden. Volgens hem heeft het festival zich gehouden aan de geluidslimiet die was gesteld.

Eerdere aardbevingen door dance acts

Ook al is het waarschijnlijk erg overdreven dat de bewoners last hadden van aardbevingen, het zou niet de eerste keer zijn dat er een aardbeving plaatsvind door het op en neer bewegen van de mensenmassa op een concert. Een aantal jaar terug gebeurde dit namelijk wél echt bij een concert van Faithless in Vorst Nationaal in Brussel.

Beeld via Rukes en Facebook Bassnectar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws