Nieuwe 'snoep'drug zorgt voor slachtoffers

Ivo Mollemans | 8 augustus 2016
algemeen

EST Fest

EST Fest 2016 vond dit jaar plaats in Butler, Ohio. De line-up bestond onder andere uit A$AP Ferg, Machine Gun Kelly, Ottowa en meer eclectronische acts. Helaas zijn er ook bij dit festival slachtoffers gevallen na het innemen van - een bijzonder soort - drugs.

LEES OOK: Drie festivaldoden bij Hard Summer

Nieuwe drug

De drug waar het hier om gaat is een nieuw soort drug dat eruitziet als snoep. Meer dan 20 mensen zijn door deze drug van het festival naar het ziekenhuis gebracht. In de drug is na onderzoek THC gevonden. THC is de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis. Na het testen heeft Richland County Sheriff’s Office Maj. Joe Masi gezegd dat het laboratorium nog nooit eerder zo’n hoge dosis THC heeft aangetroffen in één drug. Lt. Joe Petrycki, de regionale drugs task force commandant, zegt dat het niet ging om een overdosis. De mensen die binnenkwamen waren door de hoge dosis THC erg stoned, maar niemand is bewusteloos geraakt.

De persoon die de drugs verkocht is opgepakt en word vastgehouden voor verder onderzoek. De personen die naar het ziekenhuis waren gebracht zijn er zonder verwondingen vanaf gekomen.

Niet voor het eerst

Het is bepaald niet de eerste keer dat mensen vanaf een festival naar het ziekenhuis worden gebracht. De laatste tijd zijn er steeds meer incidenten waarbij mensen, vaak in combinatie met warm weer, worden weggebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis omdat ze drugs hebben gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn Hard Summer en Warp Festival.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws