Brain.fm helpt je met focussen, relaxen en slapen

Rick Francissen | 9 augustus 2016
algemeen

Muziek bestaat er in alle soorten en maten. We staan er op te springen, te dansen, drinken ons kopje koffie onder genot van wat lekkere geluiden of gaan hardlopen om ons energie te geven. Dat muziek ons in meerdere situaties van dienst kan zijn is daarom geen nieuwe informatie. Onderzoek laat dan ook zien dat muziek veel meer bij mensen losmaakt dat stemmen van mensen. Een partij die hiermee aan de slag is gegaan is Brain.fm.

Brain.fm biedt uren aan muziek

In de onderstaande YouTube video kun je zien dat muziek goed voor ons is en het een en ander triggert in onze hersenen. Brain.fm is hierop verder gaan bouwen en heeft verdeeld over drie categorieën relaxen, focussen en slapen muziek in elkaar gezet. Loop je bijvoorbeeld door het bos en wil je volledig tot rust komen, luister dan naar forest relax. Het zorgt ervoor dat je angst en afleiding wordt weggenomen.

LEES OOK: Dit doet muziek met je brein

Meer ontspanning

Ook Spotify heeft een grote playlist klaarstaan waar je in totaal wel achttien uur kunt luisteren naar muziek die je ontspanning bieden. Wil je echt de rust opzoeken dan zal je een slapende kat op moeten zoeken. Het spinnen van een kat heeft namelijk eenzelfde effect. Heb je nou niets met deze dieren, dan kun je altijd de Cat Purr Generator gebruiken om een vergelijkbare situatie te laten ontstaan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws