Festivals in Engeland kampen met mazelen-uitbraak

Thomas Keulemans | 9 augustus 2016
algemeen

Festivalorganisaties in Groot-Britannië zitten momenteel met de handen in het haar door een nogal onverwachts probleem: een uitbraak van de mazelen! De regering heeft daarom een oproep gedaan aan jongeren en jongvolwassenen om zich met spoed te laten vaccineren tegen de zeer besmettelijke ziekte, zeker als zij van plan zijn een festival te bezoeken.

Mazelen op Britse festivals

Op meerdere festivals die in juni en juli plaatsvonden is een flink aantal gevallen van mazelen gemeld. Festivalgangers worden daarom met klem gewaarschuwd voor ze grote publiekelijke evenementen bezoeken, want op dat soort locaties zijn de omstandigheden risicovol voor verspreiding van de mazelen.

'Measles is a highly infectious viral illness that can be very unpleasant and sometimes lead to serious complications,' 

aldus Dr Mary Ramsay van Public Health England (PHE).

LEES OOK: Gaat de festivalleeftijd in de UK omhoog?

Glastonbury

Deze zomer werden tot nu toe al 36 gevallen van de mazelen gemeld: de meeste daarvan waren op Glastonbury (16), maar ook op NASS festival (zeven), Triplicity Music and Arts Festival (zes) en Tewkesbury Medieval Festival (drie) werden bezoekers getroffen door de ziekte. De mazelen uiten zich vrijwel altijd door middel van koorts en uitslag over het hele lichaam. Omdat het virus zo besmettelijk is, raadt PHE zelfs aan om een dubbele 'MMR'-vaccinatie (measles, mumps and rubella) te laten enten. Dat is de vaccinatie tegen de mazelen, de bof en rode hond. In totaal zijn er het eerste half jaar van 2016 namelijk al 234 mensen ziek geworden, terwijl dit in de eerste zes maanden van 2015 slechts 54 gevallen waren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws