Tweede editie Untold Festival in Roemenië enorm succes

Thomas Keulemans | 9 augustus 2016
algemeen

Van 4 t/m 7 augustus vond de tweede editie van Untold Festival plaats in Cluj-Napoca, Roemenië. Na een goed bezochte eerste editie bracht het festival dit jaar een (grotendeels Nederlandse) line-up waarmee het ook wel goed móest komen: Afrojack, Tiësto, Armin Van Buuren, Martin Garrix, Fedde Le Grand en Hardwell! Meer dan 300.000 fans bezochten het festival dit jaar, dat plaatsvond rondom de prachtige Cluj Arena, maar de verwachting is dat Untold nóg groter zal groeien de komende jaren. Check de zeer gave foto's verderop...

LEES OOK: Untold Festival: Nederlandse dj's nemen Roemenië over

In de prijzen

Het festival viel niet voor niets meteen in de prijzen na haar debuutjaar in 2015. Untold won de titel 'Best Major Festival' op de European Festival Awards, maar ook de zeer prestigieuze award voor 'Brand Of The Year' in Romanië tijdens de Excellence Awards. Untold staat daarmee nu echt goed op de kaart en kan met gemak de concurrentie aangaan met andere grote meerdaagse festivals in de zomer in het buitenaldn, zoals Balaton Sound en/of Ultra Europe. Zet Untold dus op je to-do lijstje, nu het festival alleen nog maar groter zal worden.

Reacties van de dj's op het Untold Festival

Naast genoemde Nederlandse inbreng viel er nog veel meer moois te genieten qua line-up. Underground techno- en house-fans kwamen aan hun trekken door Seth Troxler, Eats Everything, Sasha, John Digweed en Jamie Jones, maar ook bass en electrohouse house was goed vertegenwoordigd door Chase & Status en Netsky. Bovendien gaf Faithless een optreden en dat staat altijd garant voor een geweldige vibe op een festival! Overigens kun je op Untold ook terecht voor een vleugje popmuziek. De dj's zélf reageerden allemaal dolenthousiast op hun optredens.

aldus Martin Garrix via Instagram.

Ook Fedde Le Grand, die in 2015 het debuutjaar van Untold meemaakte, liet van zich horen:

“I was so pleasantly surprised by the festival so I actually begged to come back this year. It was so amazing to see such a huge crowd going absolutely crazy at a festival that I actually never had heard of before.”

En de reactie van Armin van Buuren via Instagram:

 

Thank you Untold!! (Photo by @marcvdaa for @alivecoverage) #Untold

Een foto die is geplaatst door Armin Van Buuren (@arminvanbuuren) op

Bekijk alle foto's van Untold

Het moge duidelijk zijn: Untold Festival heeft alles in zich om ook in 2017 een geweldig feest neer te gaan zetten, maar ook in de jaren daarna. Voor het uitgebreide foto-album van Untold Festival, klik dan hier. 

Foto Credits: Untold Festival via The Media Nanny Group

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws