Eigenaar Berlijnse club 'Tresor' heeft grootse plannen met Detroitse ruïne

Ivo Mollemans | 9 augustus 2016
algemeen

De eigenaar van de wereldberoemde Duitse techno- club Tresor heeft interesse getoond in een oud fabriekspand in Detroit. Het gebouw waar het om gaat staat bekend als The Packard Plant en Dimitri Hegemann heeft plannen om dit gebouw om te toveren tot een techno-club, spa, hotel en 'artist building'.

Arte Express Detroit

De makelaar en directeur van de firma Arte Express Detroit, Fernando Palazuelo heeft het gebouw eind 2013 al gekocht voor 405.000 dollar. Naderhand heeft de firma aan het stadsbestuur gevraagd om een belastingvrij plan voor het begin van de renovatie. De renovatie van The Packard Plant zal naar verwachting maar liefst 10 tot 15 jaar gaan duren.

LEES OOK: Expositie ter ere van de geboortestad van de techno: Detroit

Renovatie

Arte Express Detroit heeft ook al een uitgewerkt plan laten zien voor de aanpak van de renovatie. Het plan zal uiteindelijk tussen de 400 en 500 miljoen dollar kosten, wat de firma op het moment aan het financieren is. De renovatie zal in verschillende fases worden gedaan. In de laatste en vierde fase komt pas de bouw van de techno-club aan bod. Daarvoor zullen eerst de spa, het hotel en de studio’s voor artiesten worden aangelegd. Alsof dit nog niet genoeg is zijn er ook plannen om een recreatiezone aan te leggen met een race-complex. Het zijn nogal grootse plannen voor de stad die symbool staat voor de teloorgang van de Amerikaanse industrie, maar zoals de Amerikanen zeggen: 'Dream Big!'

Hegemann

De techno-club zal worden bijgehouden en geleid door Hegemann. De club zal op de begane grond van het zeven verdiepingen tellende gebouw komen. Het is niet voor het eerst dat Dimitri Hegemann interesse toont om een oud gebouw om te toveren tot nieuwe club in de zogenoemde geboorteplaats van techno. In 2014 heeft hij ook al plannen laten zien voor het ontwikkelen van een één zaal tellende club voor alternatieve culturen in de stad. Tot nu toe is daar echter nog niets van terecht gekomen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws