Deadmau5 geeft advies en vertelt levensverhaal

Rick Francissen | 11 augustus 2016
algemeen

deadmau5

Hoe is Joel Thomas Zimmerman, beter bekend als deadmau5, bij de top van de elektronische muziekwereld terecht gekomen? Dat is waar de onderstaande video over gaat. Terwijl de producer een sigaret aansteekt en zijn vrouw wat door de livestream heen schreeuwt, geeft hij je inzicht in het pad dat hij heeft bewandelt in zijn carrière

LEES OOK: Binnendringen bij deadmau5 wordt bestraft

Het begon voor de toen nog jonge Joel bij een feestje waar hij kennismaakte met elektronische muziek. Hij vond dit vet en besloot opzoek te gaan naar een manier om zelf ook te kunnen produceren. Met veel 'fucking' legt hij duidelijk uit dat het voor de huidige generatie producers veel makkelijker is dan toen hij begon. Er was geen groot aanbod van YouTube-tutorials en programma’s waarmee je je eigen muziek kon maken.

deadmau5: 'Ga van het internet af!'

Naast het grote levensverhaal dat deadmau5 in een half uur probeert samen te vatten, geeft hij ook nog een boodschap mee aan jonge producers. Alhoewel het advies niet op een vriendelijke manier gegeven wordt, heeft hij met het voorbeeld wat hij daarbij aanhaalt misschien wel een punt.

“Get off the fuckin internet and go do shit thing”

Aan de hand van een aantal voorbeelden legt hij duidelijk uit dat het zelf dingen doen je veel meer helpt dan het kijken van een YouTube tutorial. Volgens deadmau5 kan je ook alleen je eigen stijl creëren als je daadwerkelijk zelf gaat experimenteren met het produceren.

Kijk ironisch genoeg zelf naar wat hij heeft gedaan en ga daarna snel van het internet af!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws