Het slachtoffer van de brand bij Studio 338 is overleden

Ivo Mollemans | 11 augustus 2016
algemeen

Brand in Londense club 'Studio 338'

Helaas is afgelopen maandag Studio 338 afgebrand in London. De club was een van de grootste en beste clubs in London. Hij was geopend in 2014 en op het begin van dit jaar is er een heropening geweest nadat er renovaties waren gedaan. Zo was er een nieuw geluidssysteem aangelegd en een nieuw glazen dak geïnstalleerd. 

Helaas konden de eigenaar en bezoekers er niet lang van genieten, want het pand is totaal afgebrand. Er waren meer dan 100 brandweermannen aanwezig om het vuur te bestrijden, maar helaas was al deze moeite niet voldoende. De brand dreigde zelfs over te slaan op nabijgelegen locaties zoals de recycle werf erlangs. Toch bleef ook de buren schade niet bespaard. Een papierfabriek heeft ook schade opgelopen als gevolg van het vuur.

LEES OOK: Londense club 'Studio 338' compleet afgebrand

Toch dodelijk slachtoffer

Nu blijkt er ook nog eens een dode te betreuren te zijn; het slachtoffer probeerde om op het dak het vuur te bestrijden toen het nog niet zo groot was. Met water trachtte hij om de schade te beperken, maar het dak waar hij op stond stortte in. Hij is meteen naar een ziekenhuis gebracht met een traumahelikopter. Volgens BBC had de man ernstige brandwonden. Nu lijkt het noodlot echter te hebben toegeslagen en is hij overleden aan zijn verwondingen.

Bevestiging van Studio 338

De man heette Tomas en was lid van het personeel bij de club. Dit heeft Studio 338 bevestigd via een bericht op Facebook.

'Our hearts are smashed and broken. Tomas fought for as long as he could given the extent of his injuries. He was as strong as an Ox but it was too much even for him. We are so sad to tell you all that he died a few minutes ago.

This picture was taken in Ibiza last year when the whole team went out. He was the happiest guy on the island but instead of spending it off clubbing all the time he stayed with the family and played with the kids by the pool, always making sure everyone was having a great holiday, helping with the food and generally just being Tomas. He was so pure and beautiful. An inspiration to us all, always postive, never complaining, working through the night to make sure the parties were the best they could be for you and us.

We are all so devasted to lose him like this. Everything we do from now on is for you our brother'

Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan wordt nog onderzocht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws