Burning Man Festival blijft uitbreiden

Thomas Keulemans | 11 augustus 2016
algemeen

In juni werd bekend dat het het immens populaire Burning Man Festival een Nederlandse variant zou krijgen, onder de slogan 'Where The Sheep Sleep.' Het bleek om een enigszins uitgeklede versie te gaan, zeker in vergelijking met de Amerikaanse grote broer. Van 29 t/m 31 juli vond het Nederlandse debuut plaats op de Veluwe, wat met name een artistiek gebeuren was. Nog geen enorme line-up met de dikste dj's dus, zoals dit van 28 augustus t/m 5 september in Amerika zal zijn. 

LEES OOK: Legendarsiche Burning Man Festival komt naar Nederland

Burning Man wil meer

In de Black Rock Desert in Nevada verzamelen zich elk jaar de duizenden uiteenlopende types, om hier onderdeel uit te maken van een soort tijdelijke gemeenschap. Zelfexpressie, saamhorigheid en bewustwording staan hier centraal. De waarden van het festival staan vastgelegd in de tien principes, die overal in terugkomen. En aangezien er toch plek genoeg is in de woestijn heeft Burning Man besloten nog verder uit te willen breiden. De organisatie heeft namelijk nog eens een gebied van maar liefst 1500 hectare extra op het oog! Kijk hier waarom jij absoluut een keer naar dit festival toe zou moeten.

'Stukje land'

Het 'stukje land' wat Burning Man graag wil hebben bevindt zich nabij het stadje Gerlach, Nevada, waar lokale bekendheid Giovanni “Bruno” Selmi graag bereid bleek de lap grond van de hand te doen. Selmi bezit in die regio immers toch al een casino, restaurant en motel. Veel geld hoefde hij er daarom niet voor te hebben; Burning man kocht de grond voor slechts $ 170.000! Het is nog niet duidelijk of dit nieuw verworven stuk land in 2017 al bij het festival betrokken kan gaan worden, maar dat is wel de bedoeling.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws