Spaanse politie patrouilleert het water bij Ibiza

Ivo Mollemans | 12 augustus 2016
algemeen

Steeds vaker worden partyboten rond het Spaanse eiland Ibiza gecontroleerd door de Spaanse politie. Dit is onderdeel van het nieuwe beleid dat de politie voert met betrekking tot het uitgaansleven op en rondom het party-eiland. Zo werden er eerder al acties ondernomen om drinken op straat tegen te gaan en het eindeloze feesten in te dammen. Daarnaast werden meerdere clubs binnengevallen.

LEES OOK: Spaanse politie vindt 2 miljoen cash in Amnesia op Ibiza

Partyboten bij Ibiza als doelwit

Nu worden dus ook de partyboten gecontroleerd door politie. De controles zijn bedoeld om eventuele drugs die aan boord  zijn op te sporen en om te zorgen dat de feesten lopen volgens de reglementen die door de wet zijn vastgesteld. Tot nu toe zijn er 20 boten gecontroleerd, maar de controles blijven doorgaan. Naast het zoeken naar drugs en wettelijke overtredingen wordt er ook gecontroleerd op het geluid dat van de boten afkomt, of de feesten belastend zijn voor het milieu, de omgeving en de veiligheid. Er zijn tot al bij verschillende mensen blaastesten afgenomen. Het blijft de verantwoordelijkheid van de organisators van de feesten en de bemanning dat er geen drugs aan boord zijn en dat de wet niet wordt overtreden.

Invallen

De controles op de partyboten zijn hoogstwaarschijnlijk het gevolg van de invallen bij Amnesia waarbij 2 miljoen in cash werd gevonden. Het geld was verstopt in verschillende geheime luiken in de club als gevolg van niet kloppende getallen in de boekhouding. Na de invallen bij Amnesia zijn ook Privilege en Space doelwitten geworden van invallen nadat  'Fiscalia de Baleares' een klacht had ingediend met betrekking tot belastingontduiking van clubs.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws