Onderzoek: 'Feesten maakt ons gelukkiger'

Rick Francissen | 17 augustus 2016
algemeen

Feesten maken ons gelukkiger

Iedereen kijkt altijd uit naar het concert van hun favoriete artiest. Ook een festival bezoeken in het weekend is een activiteit die we allemaal erg leuk vinden. Er is nu volgens een onderzoek bewezen dat het bezoeken van dergelijke evenementen ons leven ook echt gelukkiger maakt.

LEES OOK: Festivalbandjes slecht voor je gezondheid

Het bezoeken van feesten, festivals en concerten is dus een aanvoerder van geluk in ons leven. Dit hebben onderzoekers van de Victoria Deakin University in Australië onderzocht. Er zijn wel een aantal vereisten om ook echt gelukkiger te worden van het feesten.

Het luisteren naar en dansen op muziek is essentieel om geluk te creëren. Je geniet van muziek waar je van houdt, maar wat volgens de onderzoekers nog belangrijker is, is om dit samen met anderen te doen. Alleen luisteren naar muziek kan zelfs het tegenovergestelde effect veroorzaken, namelijk een eenzaam gevoel.

Samen feesten is goed volgens onderzoek

Wanneer we dus samen met anderen genieten van muziek worden we blijer. Het luisteren en genieten zorgt voor het geluksgevoel, want producers of muzikanten worden niet blijer van het maken of spelen van muziek.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws