Dit zijn de best verdienende dj's gebaseerd op muziekverkopen

Thomas Keulemans | 18 augustus 2016
algemeen

Gisteren bracht Forbes de lijst naar buiten met de top 10 best verdienende dj's van 2016. De lijst werd gekscherend gebracht onder de naam 'Electronic Cash Kings List' en is puur gebaseerd op de netto waarde van de dj's. Hieronder vallen dus alle inkomsten, ook die zijn verdiend met bijvoorbeeld touren en sponsor-deals, maar niet op de daadwerkelijke muziekverkopen. 

LEES OOK: Dit zijn de 10 best verdienende dj's van 2016

Top 10 Forbes anders bekeken

Want wat blijkt als we lijst een beetje ontleden en alleen maar kijken naar de echte cijfers qua muziekverkopen? 'Music Week' zicht het uit en rangschikt de lijst ietsje anders. De cijfers geven aan hoeveel de omzet aan gereleaste singles is geweest van juni 2015 tot juni 2016, daarin rekeninghoudend met èlke track waarin deze dj heeft meegewerkt (dus ook collabs). 

1. Calvin Harris – 2.8 miljoen*

2. David Guetta – 1.9 miljoen

3. Diplo – 1.4 miljoen

4 Skrillex – 1.3 miljoen

5. Tiësto – 582,539

6. Zedd – 443,703

7. Steve Aoki – 155,000

* cijfers in aantallen singles

Conclusie: Calvin Harris domineert

Het is niet heel erg verrassend dat Calvin Harris ook hierin de nummer 1 is; Maar de tweede plaats van David Guetta is des te opmerkelijker (derde in de andere Forbes lijst). De kloof tussen Harris en de Fransman is sowieso al behoorlijk groot, wat wel aangeeft hoe Calvin Harris de dance industry van dit moment domineert. Ook opmerkelijk is dat zowel Tiësto als Steve Aoki allebei twee plekken lager staan, als er alleen maar naar de verkochte singles-aantallen wordt gekeken. We denken niet dat de heren er wakker van zullen liggen en de getallen zijn vooral leuk voor de statistieken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws