Gaat Spotify SoundCloud overkopen?

Rick Francissen | 18 augustus 2016
algemeen

Spotify

Met in totaal 100 miljoen actieve gebruikers op Spotify is deze app duidelijk de koning van de muziek stream services. Daarbij lijkt het er voorlopig ook nog niet op dat het aantal gebruikers af gaat nemen. Voor Spotify is het dus tijd om vooruit te kijken en in te schatten hoe er nog beter ingespeeld kan worden op wat de klant precies wil.

Spotify kan Soundcloud wel gebruiken

Daniel Ek, oprichter van Spotify, liet in een interview met een Zweedse tv-zender het een en ander blijken over de richting die de muziek stream service uit wil gaan. Zo gaf Ek aan dat het doel is om de artiesten die zijn aangesloten bij Spotify de mogelijkheid te geven om te kunnen leven van de inkomsten vanuit Spotify. Daarnaast, en dat is het belangrijke punt, wil Spotify er ook voor gaan zorgen dat de artiesten in contact kunnen komen met nieuwe doelgroepen.

”Today Spotify has two million artists on its platform. To us, the next ten years is all about enabling these artists to make a living out of their music, and connect them with a new audience. Today our users say ”introduce me to new music”. What the artists say is ”help me finding my audience”,

aldus Ek.

LEES OOK: Spotify lanceert cartoon-serie

Ook vanuit de luisteraar blijkt er vraag te zijn naar nieuwe muziek. Het willen ontdekken van nieuwe artiesten sluit perfect aan bij de vraag die de artiesten ook bij Spotify neerleggen. Hoe dit bereikt kan worden is volgens Ek op dit moment niet duidelijk. Wat hij wel laat weten is dat de huidige functies van Spotify niet toereikend zijn. Dit is het punt waarop SoundCloud misschien interessant kan worden. Deze app heeft namelijk wel de mogelijkheid om muziek openbaar te delen, leuk te vinden of erop te reageren. Of Spotify SoundCloud echt over gaat kopen is niet uitgesproken en moet in de toekomst nog blijken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws