Steve Aoki betaalt miljoen dollar voor gebroken nek-incident

Rick Francissen | 19 augustus 2016
algemeen

Steve Aoki

Dat Steve Aoki als een gek tekeer gaat op het podium weten we allemaal. Taarten gooien, crowdsurfen, champagne spuiten en van daken afspringen in een rubberen opblaasboot... Die laatste stunt heeft in 2012 niet goed uitgepakt toen hij de nek van bezoeker Brittany Hickman brak bij het springen in de boot, tijdens een optreden in San Diego. 

Steve Aoki sluit deal

In de onderstaande nieuwsuitzending van ABC15 wordt het hele verhaal nog een keer duidelijk uitgelegd. Hierin wordt verwezen naar een rechtszaak die zojuist is afgerond. De rechtszaak wijst uit dat Steve Aoki voor 10% schuld treft en dat hij niet had moeten springen van het podium. Aoki heeft echter zijn eigen eer al lang gered door met Brittany Hickman afspraken te maken al voordat de rechtszaak begonnen was. Het 'aanpassen van de manier van springen' valt onder deze afspraak. De eis van Hickman's advocaat werd overigens nogal hoog ingezet met $ 10.7 miljoen, maar met zo'n 10% van dat bedrag lijkt de kwestie nu te zijn afgehandeld.

LEES OOK: Check de trailer van Steve Aoki : I’ll Sleep When I’m Dead

Met de uitkomst lijken alle partijen tevreden te zijn. Het Hard Rock Hotel in San Diego, waar het optreden plaatsvond, heeft nogmaals benadrukt dat de verantwoordelijkheid niet bij hen lag, maar dat Steve Aoki onverantwoord bezig was. Daarnaast zijn er onderlinge afspraken gemaakt tussen Brittany Hickman en Steve Aoki. Case closed, wat ons betreft.

Beeld via Facebook Steve Aoki

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws