Mixmag start campagne voor verstandig drugsgebruik

Rick Francissen | 19 augustus 2016
algemeen

Mixmag

Drugsdoden op festivals komen de laatste jaren steeds vaker voor. In de afgelopen maand moest onder andere club Fabric in London de deuren sluiten na overledenen en er zijn slachtoffers gevallen op BoomTown en HardSummer. Het is dus duidelijk dat mensen ondanks waarschuwingen en controles drugs blijven gebruiken. Mixmag heeft daarom in samenwerking met Global Drugs Survey besloten een campagne te starten waarin zijn het gebruik van drugs (MDMA in dit geval) op een verstandige manier willen laten verlopen.

Mixmag en Global Drugs Survey slaan handen ineen

Twee grote partijen Mixmag en Global Drugs Survey besluiten samen het gevaarlijke gebruik van MDMA tegen te gaan. Mixmag is een Brits magazine wat ook in andere delen van de wereld een bekende stem is. Het bereik in de scene is hiermee dus erg groot. Het magazine vindt dan ook dat zij net als andere media in de scene verantwoordelijkheid hebben om hun lezers in de elektronische muziek scene te informeren over dit soort onderwerpen.

Global Drugs Survey is, wat de naam al doet vermoeden, een instantie wat onderzoek doet naar drugs en het gebruik ervan. Met wereldwijde informatie geeft het goede achtergrondinformatie dat gebruikt kan worden in campagnes als die van Mixmag.

Verstandig drugsgebruik

De campagne die Mixmag start heeft betrekking op het gebruik van MDMA in XTC vorm zoals de bovenstaande afbeelding al doet vermoeden. De slogan ‘Don’t be daft, start with a half’ moedigt gebruikers van XTC aan om niet te veel in één keer naar binnen te werken van een pil.

LEES OOK: Dikke pillen op Ibiza: gevonden XTC bevat maar liefst 400 mg

Global Drugs Survey benadrukt daarbij dat er alsnog een risico aanwezig is wanneer er een halve pil gebruikt wordt. De hoge dosis MDMA die een XTC-pil bevat loopt tegenwoordig op tot 400mg terwijl het gebruik van maximaal 150mg wordt aanbevolen. Verder krijgen gebruikers het advies om MDMA niet te combineren met andere drugs of alcohol. In 90 procent van de ongevallen is er namelijk een combinatie van meerdere drugs en/of alcohol aanwezig in het lichaam. Ten slotte wordt er in de campagne van Mixmag en Global Drugs Survey geadviseerd om maximaal één keer per maand MDMA te gebruiken.

Beeld via Mixmag

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws