Wat wordt dé zomerhit van 2016?

Rick Francissen | 21 augustus 2016
algemeen

Sunset zomerhit

Met nog een paar weken officiële zomer wordt er gediscussieerd over wat de zomerhit van dit jaar gaat worden. De zomerhit is het nummer waarbij je direct weer het zomergevoel terughaalt en denkt aan de mooie momenten die je hebt meegemaakt. Alhoewel de zomer zelf niet fantastisch is tot zover qua weer, is het aanbod mogelijke zomerhits vrij groot.

Zomerhits in het verleden

Elk jaar zijn er weer een aantal tracks die grijsgedraaid worden in de zomer. Daarnaast zegt producer Tjeerd van Zanen dat een zomerhit niet te veel inhoud moet hebben wat tekst betreft. Spaanse woorden doen het in die combinatie extra goed.

‘Wanneer een zomerhit echt geslaagd is ben je direct met je gedachten op je vakantiebestemming, kun je meezingen er erop dansen’, vat Tjeert samen.

Een aantal voorbeelden van zomerhits die je direct een zomergevoel zullen geven zijn bijvoorbeeld ‘Ketchup Song’ van Las Ketchup, ‘Balada’ van Gusttavo Lima en ‘Salsa Tequila’ van Anders Nilsen.

Zomerhit 2016

Ook dit jaar zijn er weer een handjevol nummers die het in zich hebben om de zomerhit van dit jaar te worden. In ieder geval maken de onderstaande nummers een grote kans. Natuurlijk is hiermee de hele lijst nog niet genoemd. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘In The Name Of Love’ van Martin Garrix, ‘Closer’ van The Chainsmokers of ‘I Took A Pill In Ibiza’ van Mike Posner. Of zou Lil’ Kleine met ‘Vakantie’ onverwachts de titel in de macht slepen?

LEES OOK: Nieuwe zomerhit Lil’ Kleine: ‘Moet op vakantie, ouwe!’

 \

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws