Martin Garrix legt uit hoe ‘In The Name Of Love’ gemaakt is

Rick Francissen | 21 augustus 2016
algemeen

Martin Garrix

Met al ruim 22 miljoen streams op Spotify binnen net iets meer dan drie weken hebben Martin Garrix en Bebe Rexha al min of meer een hit te pakken. Het is niet het eerste nummer wat in goud verandert wat Martin Garrix maakt. Neem bijvoorbeeld ‘Don’t Look Down’ wat hij met Usher maakte. De dj legt in een interview met Entertainment Weekly uit hoe hij werkt en hoe deze track tot stand is gekomen.

Melodieën van Martin Garrix

Als Martin Garrix inspiratie nodig heeft haalt hij deze werkelijke overal vandaan. Wanneer hem een leuke melodie te binnen schiet onder de douche, in het vliegtuig of zelfs in bed probeert hij het zo snel mogelijk op te nemen met een neuriënde stem.

Wanneer de melodieën niet vanzelf komen speelt Martin Garrix graag op zijn akoestische gitaar. ‘Door hier verschillende akkoorden te blijven combineren krijg ik uiteindelijk iets leuks. Daarna ga ik verder met een break, drop en alles wat de track beter maakt’, legt hij uit. Ook geeft hij aan dat het werken met een zanger of zangeres veel kan toevoegen.

LEES OOK: Martin Garrix en Bebe Rexha brengen videoclip 'In The Name of Love' uit

Bebe Rexha schiet te hulp

In het geval van In The Name Of Love heeft Bebe Rexha met haar ideeën voor een waardevolle toevoeging gezorgd. Met verschillende Facetime sessies tussen Amsterdam en Los Angeles zijn er delen van de track heen en weer gestuurd en is er eerlijk op elkaar gereageerd, zo geeft Martin aan.

Voor de twee artiesten het wisten was de track er waar zij beide tevreden mee waren. ‘Het harde randje van de stem van Rexha die toch ook wel erg zacht past ontzettend goed bij de melodie. Deze combinatie had geen harde drop of grote opbouw nodig’, geeft Martin Garrix ook aan in het interview.

Beeld via Facebook Martin Garrix

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws