Mysteryland komt als eerste met unieke Virtual Reality Livestream

Thomas Keulemans | 25 augustus 2016
algemeen

’s Werelds langst lopende dance festival Mysteryland heeft bekend gemaakt dat zij als eerste festival in de wereld het evenement volledig in Virtual Reality (VR) uitzendt. Nog nooit eerder heeft een festival van dit formaat op grote schaal gebruikt gemaakt van de vooruitstrevende technologie waarbij toeschouwers, door middel van een speciale bril en een app, het evenement kunnen meemaken alsof ze er in levende lijve bij zijn. Alles wat je daarvoor nodig hebt is de app en een vr-bril, die tegenwoordig al voor een paar euro te koop is (een kartonnen versie dan), en je waant je vanaf de bank tussen het festivalpubliek! 

De speciale VR livestream zal bestaan uit een mix van muziek van zowel toonaangevende als opkomende artiesten. De livestream wordt op zaterdag 27 augustus van 12:00 tot en met 23:00 uur en op zondag 28 augustus van 14:00 tot en met 23:00 uur uitgezonden via een app. Mensen in het bezit van een VR-bril kunnen navigeren naar de Mysteryland pagina (www.youtube.com/mysteryland) in de youtube app en klikken op de VR livestream die boven in het kanaal staat. De laatste tickets zijn verkrijgbaar via tickets.mysteryland.nl. 

LEES OOK: Mysteryland komt er weer aan!

The Living Room

Naast de unieke livestream worden er gedurende beide festivaldagen verschillende 360° video’s gedeeld via de social media kanalen van het festival. De korte video’s geven een kijkje op plekken komen waar de bezoeker doorgaans niet mag komen. Een andere unieke feature op Mysteryland is The Living Room: A Virtual Reality Experience. Bovenop de iconische piramide van het festivalis er een area ingericht waar bezoekers kunnen relaxen en ondertussen niets van het festival hoeven te missen. Ook daar is de VR livestream te volgen.

Maatregelen voor het mooie weer

Het belooft dit weekend (evenals vorig jaar) een prachtig weekend te worden, met volop zon. Daarom plaatst het festival extra luifels op het terrein, is er extra water beschikbaar, lopen er insmeerteams rond en worden er ventilatoren in de tenten geplaatst. Bezoekers mogen kleine waterpistooltjes en ongeopende flesjes zonnenbrandcrème meenemen. 

Beeld via Facebook Mysteryland

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws