Avicii's laatste show dit weekend bij Ushuaia Ibiza

Thomas Keulemans | 26 augustus 2016
algemeen

All good things come to an end... Helaas zit daar echt een kern van waarheid in. Het geldt in elk geval voor de Zweedse dj Avicii, die ons jarenlang van geweldige tracks en optredens heeft voorzien. Eerder dit jaar werd bekend dat hij uitgeblust was. Oververmoeid door de vele optredens en alles wat daarbij kwam kijken. Dit weekend zwaait hij af met zijn laatste optreden, bij Ushuaia op Ibiza.

Tim Berg alias Avicii

Avicii werd bekend door de track 'Bromance', die hij in 2010 uitbracht onder de naam Tim Berg, een afkorting van zijn eigenlijke naam Tim Bergling. Het werd een flinke hit, zeker toen er een vocal radio version van uitkwam, gezongen door Amanda Wilson ('Seek Bromance'). Voor de tracks die Tim Bergling daarna uitbracht koos hij de artistennaam Avicii en de hits begonnen zic op te stapelen. 'My Feelings For You' en 'Fade Into Darkness' scoorden goed, maar niet zo goed als het legendarische en aanstekelijke 'Levels', dat daarna volgde. Nog één keer nam hij een andere alias aan: Tom Hangs, en de dikke hit 'Blessed', ft. Shermanology.

Andere weg

Nadat hits als 'I Could Be The One' en 'Superlove' (met Lenny Kravitz) volgden, besloot Avicii een totaal andere weg in te slaan; een sound die veel weg had van country music, maar dan in een EDM-jasje. Het kwam hem in het begin op forse kritiek te staan (van fans en niet-fans), maar al snel haalde Avicii zijn gelijk. 'Wake Me Up', met de vocals van Amerikaans soul-zanger Aloe Blacc werd een wereldhit die overal wekenlang op nummer 1 stond. Iedereen wende aan de nieuwe sound van Avicii, want ook de opvolgers 'Hey Brother' ging als een speer.

LEES OOK: Avicii cancelt nu al een aantal tourdata

De laatste show van Avicii

Na eerdere signalen van oververmoeidheid en een (zelf toegegeven) verslaving aan het kiijken van porno, vond Avicii het wel genoeg geweest. Hij was op, liet hij weten. Er begonnen verhalen rond te gaan dat hij wilde gaan stoppen met optreden en die bevestiging kwam definitief toen het event The Flying Dutch - Swedish Edition moest worden afgeblazen, omdat het management van Avicii niet kon garanderen dat hij daadwerkelijk op zou treden. Niet lang daarna kondigde Avicii inderdaad aan te gaan stoppen met touren en optreden, maar hij liet - gelukkig - wel weten door te blijven gaan met produceren. Aanstaande zondag is zijn allerlaatste optreden bij Ushuaia op Ibiza, waar hij jarenlang een residency had en wat hij als 'home' beschouwde; een geweldige plaats om een glansrijke carrière af te sluiten.

Avicii bedankt alvast al zijn fans voor de mooie jaren. We gaan hem absoluut missen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws