Welke nieuwe nummer-1 dj wordt er tijdens AMF gekroond?

Rick Francissen | 26 augustus 2016
algemeen

AMF

Zoals elk jaar wordt er ook nu weer flink gespeculeerd over de nieuwe nummer-1 in de dj top-100 die tijdens AMF verkozen zal worden. Hardwell zou na een jaar op de nummer-2 plek zeker een kansmaker zijn om weer een stap terug naar boven te doen. Ook Martin Garrix, die vorig jaar 3e werd zonder campagne te voeren, maakt veel kans om de titel in de macht te slepen.

Kroont AMF Martin Garrix nu al?       

Met de bekendmaking van de line-up van het AMF in de Amsterdam ArenA werden de speculaties over Martin Garrix als nieuwe nummer-1 dj vertienvoudigd. Zijn naam ontbreekt namelijk op de bovenstaande foto die de organisatie openbaar maakte terwijl, er de zin ‘+ special guest apearance by the new number 1 dj of the world’ in staat.

Het zou erg vreemd zijn om zo’n indirecte hint te geven wanneer er zo mysterieus over wordt gedaan. Daarbij kan er tot 14 september ook nog gestemd worden voor de dj top-100. Wij vroegen mede-organisator ALDA daarom om verduidelijking en zij gaven ons deze reactie:

'Er kan inderdaad nog tot 14 september gestemd worden voor de nieuwe nummer 1 dj van de wereld. Elke dj is tot die tijd in de running om de nieuwe nummer 1 te worden. Op 19 oktober maken we de nieuwe nummer 1 bekend tijdens de Top 100 Dj's Awards Show.' 

Dat de foto en line-up voor meerdere interpretaties vatbaar zijn is in elk geval duidelijk. Op vele wereldwijde dance-platforms wordt al gemeld dat Martin Garrix de nieuwe nummer 1 zal zijn, puur en alleen door de wijze waarop AMF de line-up bekend heeft gemaakt. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd of er überhaupt een nieuwe nummer-1 gekozen wordt, Martin Garrix een primeur krijgt of Hardwell misschien zijn derde jaar op de toppositie mag bevinden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws