Kygo en Flume zijn eigen albums zat

Rick Francissen | 27 augustus 2016
algemeen

Kygo Flume

Kygo en Flume brachten beiden vrij recent een album uit. Cloud Nine van Kygo staat vol met tropische house en de grootste hits van de Noorse dj. Op Skin van Flume laat de Australiër zich van verschillende kanten horen en heeft hij een gigantische het gescoord samen met Kai met het nummer ‘Never Be Like You’. Beide artiesten laten weten hun album helemaal zat te zijn.

Kygo denkt vooruit

In gesprek met FaceCulture licht Kygo zijn gedachtes toe. ‘Wanneer je een track maakt luister je keer op keer hetzelfde stukje om het te perfectioneren. Tegen de tijd dat ik een track uitbreng ben ik daarom vaak al helemaal klaar met het nummer.’ Gelukkig vindt Kygo het nog wel leuk om het publiek mee te horen zingen met zijn nummers. ‘Hierdoor blijft het leuk om ‘Firestone’ nog altijd in mijn sets te verwerken.

Door het gevoel wat Kygo heeft bij de nummers die hij al lang heeft afgerond is hij altijd bezig met een volgende stap. ‘Ik ben altijd aan het nadenken over nieuwe tracks of nieuwe samenwerkingen.'

Flume is met zijn gedachtes al bij nieuw album

De Australische Flume heeft een soortgelijk gevoel over de tracks die op zijn album Skin staan. Bij Flume is het naast het luisteren naar de tracks ook de manier van produceren die hij alweer zat is.

Voor een nieuw album heeft Flume dan ook alweer nieuwe inspiratie. ‘Ik wil graag meer op sample-gebaseerde muziek maken, die naar geluiden uit de echter wereld komen’. Hoe krijgt dit vorm? Een stem gebruiken als akkoord bijvoorbeeld. Om inspiratie op te doen heeft Flume een planning voor het oog. National parks bezoeken, surfen en vooral onderweg zijn en in de natuur zullen de basis vormen voor het volgende album van Flume.

Beeld via Facebook Kygo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws