DJ top-100 is bullshit volgens Laidback Luke

Rick Francissen | 30 augustus 2016
algemeen

Laidback Luke

Met nog iets meer dan twee weken om te stemmen op je favoriete dj voor de jaarlijkse dj top-100 die bekend wordt gemaakt tijdens het Amsterdam Dance Event laait er weer een discussie op over de waarde die de lijst heeft en hoe betrouwbaar die wel of niet is. Ook Laidback Luke stort zich in deze discussie op Twitter en vertelt kort, maar krachtig hoe het systeem in elkaar zit.

Laidback Luke komt op voor fans en dj’s

In de onderstaande tweets van Laidback Luke laat de dj geen stukje waarheid onbelicht als het gaat over hoe de dj top-100 wordt opgezet. Het punt van de dj is dat je geen vaardigheden nodig hebt om de top van de lijst te bereiken. Het voorbeeld wat hij daarbij aanhaalt laat je goed inbeelden wat hij bedoelt. Met half India achter je, een land dat ’s werelds hoogste populatie heeft, kom je al snel hoog in de lijst te staan als het aankomt op stemmen.

LEES OOK: Jauz' mening over live dj-sets doet discussie weer oplaaien

Naast het feit dat het misschien wel oneerlijk is wie er een hoge positie inneemt - door middel van de scheve stemverdeling of eventuele hoge marketingbudgetten - , is het ook nog eens nadelig voor de fans van de artiesten wanneer een dj hoog in de lijst eindigt. Je betaalt dan namelijk meer voor een show voor de nummer-1 dj van de wereld omdat die deze titel mag dragen.

Laidback Luke was goed opgewarmd in de discussie en kwam daarom ook nog even op voor de dj’s die, net als hij, écht goed kunnen draaien naast het produceren van muziek. Je ziet zijn terechte punt in de onderstaande tweet over dit onderwerp. Of de commotie rondom de stemming verandering gaat brengen in de toekomst van de lijst is lastig te zeggen. Het is in ieder geval duidelijk dat de lijst de status die het voorheen had langzaam aan het verliezen is.

Beeld via Facebook Laidback Luke

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws