Avicii sluit dj-carrière af op Ibiza

Rick Francissen | 29 augustus 2016
algemeen

Avicii

Het einde was al lange tijd in zicht, maar op zondag 28 augustus was het dan zover. Avicii speelde zijn laatste show als dj. Dit deed de Zweedse artiest op een van de meest legendarische feestlocaties op de wereld: Ushuaia, Ibiza.

Avicii sluit in stijl af

De afgelopen zomer had Avicii nog zijn residency bij Ushuaïa. Elke zondag stond Avicii samen met veel verschillende dj’s waaronder Zedd, Lost Frequencies en KSHMR op het podium. Op zondag 28 augustus sloot hij niet alleen zijn wekelijkse feest af, maar ook zijn carrière als dj.

In een open brief naar de hele wereld legt Avicii uit waarom hij het besluit heeft besloten een punt te zetten achter zijn carrière als dj. Ook bedankt hij hierin veel mensen die voor hem belangrijk zijn geweest in de afgelopen jaren.

LEES OOK: Avicii's 'Wake Me Up' tikt de miljard aan

Op Ibiza werd er in Ushuaïa voor velen met een dubbel gevoel gefeest. Het geluk om bij het laatste optreden van de Zweedse superster aanwezig te zijn, wetend dat het ook de allerlaatste keer is dat het zo zal zijn. Avicii heeft zich van zijn beste kant laten horen als we filmpjes op Twitter moeten geloven. De gigantische hit ‘Waiting For Love’ kwam voorbij, maar ook een van de eerste nummers, ‘Seek Bromance’ dat Avicii op de kaart heeft gezet, liet hij voorbij komen.

My choices and career have never been driven by material things, although I’m grateful for all the opportunities and comforts my success has availed me. I know I am blessed to be able to travel all around the world and perform, but I have too little left for the life of a real person behind the artist.

I will however never let go of music - I will continue to speak to my fans through it, but I’ve decided this 2016 run will be my last tour and last shows. Let’s make them go out with a bang!

One part of me can never say never, I could be back ... but I won’t be right back.

Gelukkig is er toch nog een beetje positief nieuws rondom deze treurige situatie. Avicii laat in zijn brief weten geen afstand te nemen van het muziek maken. Daarbij zegt hij in de laatste zin dat een deel van hem niet kan beloven dat hij nooit meer terug zal keren op het podium.

Beeld via Facebook Avicii

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws