Rotterdamse Dance Parade keert misschien terug!

Thomas Keulemans | 1 september 2016
algemeen

De Dance Parade in Rotterdam was jarenlang een van dé dance events van ons land. De stoet met tal van verschillende dance wagens die door de stad Rotterdam trok was echt een begrip. Dj's als Michel de Hey en Ferry Corsten waren elk jaar vaste prik in de stoet. Helaas verdween de Parade van de agenda na jarenlange problemen - het was vrijwel elk jaar weer rellen - en uiteindelijk werd in 2010 geen vergunning meer verleend, omdat de veiligheidseisen werden aangescherpt. Zo kwam er na dertein jaar een einde aan het evenement. Nu zijn er serieuze plannen voor een 'Dance Parade 2.0'. Weer een parade dus, maar dan op een afgesloten evenemententerrein.

De Dance Parade in Rotterdam keert wellicht terug

Een van de redenen van het afblazen van de Dance Parade, was het geweld tijdens de strandrellen op 'Sunset Grooves' in 2009 in Hoek van Holland. De organisatie van de Dance Parade zou in de jaren daarna zelf voor de kosten van de aangescherpte veiligheidseisen op moeten draaien en dat financiële risico kon en wilde de organisator niet lopen. Toen werd definitief de stekker eruit getrokken en vanaf dat moment mochten dansfeesten alleen nog maar op afgesloten terreinen plaatsvinden. Evenementenorganisator JMR heeft nu, zeven jaar later, serieuze plannen voor een terugkeer naar Rotterdam, maar dan onder een andere naam en in aangepaste vorm. 

'Het plan is een soort Dance Parade 2.0, maar het wordt een ander soort feestje. We denken aan een aantal vaste podia en daar omheen een organisch gebeuren van 15 tot 20 trucks met dj's',

aldus Jasper Scholte van JMR Produkties.

'We hebben gedegen plannen die je op grond van veiligheid volgens mij niet kunt weigeren.'

vult Mark Rouwenhorst, JMR-direceur, aan. 

Everybody is in the street

De Dance Parade, die ook een tijdje als Fast Forward Dance Parade (FFWD) door het leven ging, zou 'Everybody Is In The Street' moeten gaan heten. De maximaal 20 trucks zouden dan op een omheind terrein rijden, alleen op de Willemsbrug en op de Boom­pjes, dat is de bedoeling. 'Maar het blijven bewegende discotheken waarbij je kunt aanhaken of de volgende kunt afwachten,' licht Rouwenhorst de plannen verder toe. Bovendien zijn er plannen voor een documentaire over de Dance Parade. Rond de jaarwisseling moet duidelijk worden waar het nieuwe dancefeest gaan plaatsvinden volgend jaar zomer.

Opwarmertje in Brussel

Als opwarmertje voor het eventuele Everybody in the Street neemt de Dance Parade met op 10 september met een eigen wagen deel aan de City Parade in Brussel. Op de truck draait onder anderen opnieuw dj Michel de Hey:

'Als dit al 20 procent zo leuk is als de parade in Rotterdam kan mijn dag al niet meer stuk.'

laat de Hey weten.

We zijn erg benieuwd of de plannen doorgang zullen vinden en blijven het nieuws rondom Everybody Is In The Street zeker voor je volgen. Hieronder zie je enkele beelden van hoe het er destijds aan toe ging bij de Dance Parade. 

Beeld via Partyflock

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws