#FlashbackFriday: de vijf meest afschuwelijke dance-covers allertijden

Peter Güldenpfennig | 2 september 2016
algemeen

Covers van oudere tracks kunnen echt heel vet zijn. Zo is 'Have You Ever Been Mellow' van The Party Animals beter dan het origineel van Olivia Newton John wat ons betreft. En hoewel het origineel cool is, mag de cover van 'Can You Feel It' van The Tamperer ft. Maya er ook best zijn.

Deze covers doen je oren bloeden

Helaas is er ook een groot deel bestaande uit dance-covers die niet om aan te horen zijn. Niets is leuker (of walgelijker, het is maar hoe je het bekijkt) om deze op een rij te zetten. Laten we dat nu juist gedaan hebben voor je. We hopen dat je een teiltje bij je hebt. 

Jan Wayne – 'Because the night'
Cover van: Patti Smith Group
Niveau van walgelijkheid: 5 uit 5 teiltjes

We beginnen meteen goed met een afschuwelijke cover van een geweldig nummer van de Patti Smith Group. Het origineel is geschreven door Bruce Springsteen en kunnen we best zien als jaren '70-klassieker. Helaas moest de Duitse producer Jan Wayne ermee aan de haal gaan. Huilen. (Nog meer huilen? Hij heeft een hele lijst aan covers gemaakt.)

 


 

Jonas Blue - 'Fast Car' ft. Dakota
Cover van: Tracy Chapman
Niveau van walgelijkheid: 2 uit 5 teiltjes

Jonas Blue had een enorme hit met Fast Car, een cover van Tracy Chapman. Nu is deze cover an sich niet slecht, maar het wordt gewoon volledig overschaduwd door het geweldige origineel. Bovendien is de track zo kapot gedraaid dat we deze echt niet meer kunnen horen.

 


 

Scooter - 'Weekend!' 
Cover van: Earth & Fire
Niveau van walgelijkheid: 1 uit 5 teiltjes

Scooter is behoorlijk zelfbewust. Ze weten dat ze cheap ass dance maken en zijn er trots op. Maar als je Weekend! Van Earth & Fire covert kunnen we dat niet over ons heen laten komen zonder rillingen te krijgen. Sorry Jerney. 

 


 

Flamman & Abraxas ft. MC Lynx – 'I Need Love'
Cover van: LL Cool J
Niveau van walgelijkheid: 4 uit 5 teiltjes

Flamman & Abraxas, het producers-duo achter The Party Animals en het geweldige Fierce Ruling Diva verdienen mad respect. Toch, deze cover van de LL Cool J-klassieker is afschuwelijk. Sommige dingen raak je niet aan en 'I Need Love' is er daar één van. 

 


 

Monostereo – 'Hello'
Cover van: Adele
Niveau van walgelijkheid: 5 uit 5 teiltjes

Adele verdeelt muziekliefhebbers echt in twee kampen: je houdt er van of je haat het. Niemand kan echter ontkennen dat ze een fantastische stem heeft. En toen kwam Monostereo om de hoek kijken met hun verschrikkelijke cover. Absolute troep. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws