Obama kondigt festival aan bij White House

Rick Francissen | 5 september 2016
algemeen

Obama South by South Lawn

Als Nederlanders kunnen we natuurlijk trotst zijn op Koning Willem Alexander en Maxima die vrolijk staan mee te dansen naast dj’s als Sunnery James & Ryan Marciano en Armin van Buuren. In de VS mogen ze op het moment ook trots zijn op hun leider. Ondanks dat Obama nog maar een kleine periode in de Oval Office zit pakt hij nog steeds elk moment aan om gebruik te maken van zijn positie. Nu doet hij dit op een bijzondere manier door het festival South by South Lawn aan te kondigen bij het White House.

LEES OOK: Koning Willem Alexander gaat los op beats van Sunnery James & Ryan Marciano

Obama’s eigen festival

Al eerder hebben de Obama’s een goede band opgebouwd met de organisatie van South by Southwest (SXSW). Eerder in het jaar heeft Barack Obama dan ook een toespraak gehouden op de SXSW conferentie waar hij de betrokkenheid burgers in de maatschappij, creatieve denkers en ondernemers probeerde te helpen met lastige problemen.

Volgend op de speech die Obama voor SXSW deed is er nu in samenwerking met de organisatie van het festival een speciale editie aangekondigd door de president zelf, namelijk South by South Lawn (SXSL) dat gelinkt aan de naam gehouden zal worden de south lawn van het White House op 3 oktober. Op dit evenement worden creatievelingen, innoveerders en organisatoren samen gebracht om elkaar dingen te leren en te inspireren.

South by South Lawn 

South by South Lawn wordt opgesplitst in drie verschillende delen. Er is een interactief gedeelte waar gediscussieerd kan worden over verschillende onderwerpen, verschillende plekken waar je aan de slag kan met de nieuwste innovatieve ideeën en technologie en er is uiteraard muziek.

Wat er precies op de line-up komt te staan is nog niet bekend, maar het worden volgens de organisatie bekende opkomende artiesten. Misschien dat de muzieksmaak van Obama invloed heeft gehad. Dan kunnen we misschien de onderstaande artiesten verwachten.

Obama PlaylistObama Playlist

Beeld via SXSW en Twitter Obama

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws