Racistische berichten door gehackte Paul van Dyk

Rick Francissen | 3 september 2016
algemeen

Paul van Dyk

Trance-pionier Paul van Dyk gaat al ontzettend veel jaren mee en heeft een harde kern fans achter zich staan. De Duitser die zijn carrière heeft opgebouwd vanuit Berlijn heeft inmiddels bijna alle grote podia in de wereld gezien en heeft een gigantische hoeveelheid aan muziek uitgebracht. Met zijn grote bereik dachten hackers hem in een negatief daglicht te zetten via Twitter en zijn eigen website.

Paul van Dyk is geen racist

Op 1 september stuurde Paul van Dyk een tweet naar zijn ruim 1.3 miljoen volgers via het sociale media kanaal die totaal niet bij hem paste. Toch wordt een racistische opmerking die de hackers via zijn account plaatste nooit goed ontvangen. Het bericht zei dat zwarte mensen niet welkom waren op zijn shows. Ook de website van de dj werd onder handen genomen waar gestolen creditcard nummer zouden staan.

Paul van Dyk tweet

Het management van de dj kreeg de situatie gelukkig vrij snel onder controle en verwijderde de beledigende tweet en herstelde de website. Zij zeiden het volgende over de situatie.

“The messages posted were deeply offensive and contrary to everything Paul has stood for in his decades-long career.”

Dit jaar lijkt het Paul van Dyk niet mee te zitten. Ook al is niet duidelijk of de hackers echte imageschade hebben toegericht aan Paul van Dyk is het op zijn minst een erg vervelende gebeurtenis. Eerder dit jaar viel de dj bij A State Of Trance 650 in Utrecht van het podium af waardoor hij in het ziekenhuis belande. We hopen dat de rest van het jaar iets voorspoediger zal verlopen.

LEES OOK: Paul van Dyk onthult details over zijn herstel

Beeld via Facebook Paul van Dyk en EDM.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws