Is Orfium hét alternatief voor SoundCloud?

Rick Francissen | 5 september 2016
algemeen

Orfium

SoundCloud is een lange tijd de beste plek geweest om muziek te delen en te ontdekken. Dit veranderde toen deze website te maken kreeg met veel copyright claims van artiesten en muziek labels. Voor startende producers en ook voor luisteraars werd er daarom volop naar alternatieven gezocht waarop dit probleem beperkt wordt. Orfium zou misschien het lichtpuntje kunnen zijn in deze tunnel.

LEES OOK: Universal, SACEM en SoundCloud sluiten nieuwe Europese deal

Orfium is gericht op vrijheid en controle

Zoals Orfium laat weten in de YouTube video die je hieronder kunt zien richt het bedrijf zich voornamelijk op de artiest/producer die volledige controle kan krijgen over zijn rechten en de vrijheid heeft om er alles mee te doen. Daarbij belooft Orfium dat je als artiest 80% uitbetaling krijgt in tegenstelling tot een maximum percentage van 24,5% bij Apple Music (zie onderstaande vergelijkingstabel)

Orfium

Artiesten kunnen er in tegenstelling tot andere platformen zoals SoundCloud, Spotify en Apple Music, waarmee Orfium zichzelf mee vergelijkt, kiezen of zij hun tracks tegen betaling of juist gratis ter beschikking stellen aan luisteraars.

Zonder luisteraars hebben artiesten geen recht, daarom laat Orfium ook weten het de luisteraar zo fijn mogelijk te maken. Dit wil het bedrijf doen door een ‘discovery’ optie toe te voegen, playlists te volgen en samen te stellen en artiesten te volgen in je feed. Misschien als de discovery optie erg goed werkt zou dit vernieuwend kunnen zijn. SoundCloud hanteert al deze opties al enige tijd. Check de onderstaande video om te zien wat Orfium zelf te zeggen heeft over het platform en ga naar de website en zie hoe het werkt.

Beeld via Facebook Orfium 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws