'White Ocean' op Burning Man aangevallen

Rick Francissen | 5 september 2016
algemeen

White Ocean op Burning Man

Burning Man was vanaf 28 augustus tot 5 september in volle gang. Het festival wat de grootte van het centrum van Amterdam heeft, bestaat uit veel verschillende organisaties die allemaal hun eigen creativiteit loslaten en hun eigen plek neerzetten waar, in principe, iedereen langs zou mogen kunnen komen. White Ocean is een van deze partijen en staat garant voor kunst en muziek in verre uitersten. Ondanks deze aansluitende visie bij het evenement Burning Man werd het White Ocean gedeelte op het festival aangevallen.

Hooligans vernietigen White Ocean

Op de woensdag van het festival gebeurde er iets wat op Burning Man eigenlijk niet hoort te gebeuren. Een van de kampen, in dit geval die van White Ocean, werd aangevallen. De groep hooligans heeft het kamp flink toegetakeld door de elektrische kabels door te knippen; water - wat erg schaars is in de woestijn - over de grond te gooien, deuren dicht te lijmen en veel aankleding te vernielen.

LEES OOK: Kijkje in de Boeing 747 nightclub op Burning Man

Onderlinge woede op Burning Man

Uiteraard heeft White Ocean de lokale sheriff erbij gehaald. Ook kwamen er mensen van de organisatie langs die een bijzondere reactie gaven op de ongelukkige gebeurtenis.

"it makes sense that you have been sabotaged as you are a closed camp and not welcoming."

Zoals je in het onderstaande Facebook bericht van White Ocean kunt lezen is de organisatie van het kamp hier niet mee eens en heeft zich dan ook niets aangetrokken tijdens de rest van het evenement.

Dat er verschillende opvattingen zijn over openheid naar anderen op een bezoekersaantal van 70.000 is niet heel vreemd. Hopelijk wordt er voordat er volgend jaar nog een keer een situatie als deze ontstaat onderling gepraat om deze ruzie uit te spreken. Zowel voor de organisatie als bezoekers moet dit een onveilig gevoel geven wat in strijd staat met de idealen van Burning Man.

Beeld via Facebook White Ocean

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws