Verbod op India’s grootste EDM-festivals wegens te veel toeristen

Jonas van der Meiren | 7 september 2016
algemeen

Sunburn Festival India

India is een van de drukste landen ter wereld. Zeker in het hoogseizoen tussen 15 december en 15 januari wordt er hier een enorme drukte vanwege het nieuwjaar dat gevierd wordt. Geen wonder dus dat de lokale overheid van deelstaat Goa overweegt om muziekfestivals rond die tijd te verbieden. 

India kan het toerisme niet aan

Met de gigantische hoeveelheid mensen die samenkomt bij de muziekfestivals wordt de infrastructuur van de deelstaat Goa overbelast. Sunburn festival bracht vorig jaar bijvoorbeeld 350,000 bezoekers samen. 

Dilip Parulekar, minister van toeristme in Goa, geeft aan dat er aan de organisatoren van twee grote EDM Festivals Sunburn en Vh1 Supersonic is gevraagd om hun evenement te verplaatsen naar een datum voor of na de drukke periode. Sunburn en Vh1 Supersonic gaan niet akkoord met de stappen die de overheid heeft genomen en proberen nu om de festivals toch door te laten gaan. 

In de onderstaande aftermovies van de festivals zie je dat de Indiërs volledig uit hun dak gaan. Het verbieden van de festivals in de drukke weken zal ook veel bezoekers behoorlijk boos maken.

LEES OOK: Electric Daisy Carnival gaat naar India

Beeld via Facebook Sunburn Festival

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws