Nieuwe XTC pil bevat dubbel zoveel MDMA

Ivo Mollemans | 7 september 2016
algemeen

Tesla XTC

XTC ​is erg populair onder festivalgangers en er gebeuren dan ook regelmatig ongelukken door het gebruik ervan. Sinds een tijdje circuleert er echter een nieuwe XTC pil rond. De pil is te herkennen aan zijn oranje kleur en het Tesla logo dat erop aangebracht is. Nu is het uiterlijk niet geheel verbazingwekkend aangezien er al veel andere merken voorbij zijn gekomen op de pillen. De hoeveelheid MDMA die de Tesla pil bevat is echter wel aan de bijzonder hoge kant. Volgens bronnen was de pil al bij EDC in omloop.

LEES OOK: Risico's partydrug 4-FMP nog groter dan eerst gedacht

XTC

XTC word al erg lange tijd gebruikt door veel mensen, en ook op festivals is het inmiddels een populair middeltje. Een organisatie die de moeite neemt om drugs voor anderen te testen, en daarmee ongevallen probeert te voorkomen is The Loop. Uit een recente test is gebleken dat de pil met het Tesla logo 240 mg MDMA bevat. Dat is twee keer zoveel als de gemiddelde dosis die gevonden word in XTC als deze getest worden. De organisatie heeft een tweet geplaatst met daarin het verzoek om naast jezelf, ook anderen erop te wijzen dat deze pil gevaarlijk is.

Drugstest

Deze Engelse organisatie probeert mensen te behoeden voor het onverantwoordelijk gebruiken van drugs. Toch vind de overheid dat dit soort organisaties juist aanzetten tot het nemen van drugs en hierdoor gevaarlijk zijn. Dit terwijl de organisaties er juist alleen maar voor willen zorgen dat mensen op de hoogte zijn van het gebruik van drugs en wat de gevaren zijn die het met zich meebrengt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws