Half miljoen tracks op Beatport worden opnieuw ingedeeld

Ivo Mollemans | 9 september 2016
algemeen

Het populaire Beatport vond het tijd om veel nummers opnieuw in te delen per genre. Hiermee wil het bedrijf ervoor zorgen dat populaire tracks en underground tracks niet meer door elkaar staan op de site, waardoor het selecteren van ervan makkelijker en logischer moet worden.

Gebruikers vragen erom

Als er één ding is waar de gebruikers van Beatport al lang om vragen dan is het om de site een nieuwe indeling te geven. Veelal werden nummers niet weergegeven onder het genre waar ze eigenlijk in horen. Ook komt het vaak voor dat populaire en underground nummers door elkaar staan in hetzelfde genre. Een vertegenwoordiger van Beatport bracht de volgende statement naar buiten:

'Beatport serves DJs from both of these worlds, but it’s rare that a DJ wants to play both types of music. From now on each genre will only address one of these worlds.'

LEES OOK: Is Orfium hét alternatief voor SoundCloud?

De oplossing van Beatport

Om het probleem te verhelpen worden er een half miljoen nummers opnieuw ingedeeld in een genre waar ze beter thuis horen en er worden nieuwe genres toegevoegd op de site. Zo krijgen Future House en Big Room een eigen genre. Ook word Beatport toegankelijker voor nieuwe en opkomende labels als Acido, Les Points en Whities.

De veranderingen zullen vanaf 12 september dit jaar van toepassing zijn op de site.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws