Australische dj krijgt levenslang

Ivo Mollemans | 11 september 2016
algemeen

Dat de regering in Thailand een streng beleid voert is duidelijk. Een overtreding van de wet in het land kan je al snel zware straffen opleveren. Dat ondervond ook de 26-jarige Australische dj genaamd Jake Mastroianni, beter bekend onder zijn artiestennaam ‘Badmouth’. De man is samen met een 28-jarige vriend van hem opgepakt vanwege het verkopen en in bezit zijn van XTC.

Levenslang voor DJ Badmouth

De dj is bekend van zijn residenties bij club Pattayah, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Bangkok, en clubs op het Thaise eiland Koh Phagnan. De twee vrienden waren in 2014 al gearresteerd voor het in bezit zijn van drugs. Op het moment van arrestatie had Mastroianni 61 pillen op zak en zijn vriend Whitemore meer dan 200. Mastroianni kreeg levenslang en Whitemore 50 jaar in de gevangenis. De straf van Whitemore is korter omdat hij meteen schuldig pleitte onder het advies van advocaten, terwijl Mastroianni dat niet deed.

LEES OOK: Nieuwe XTC pil bevat dubbel zoveel MDMA

De twee zijn recentelijk nog in hoger beroep gegaan om te zorgen voor een strafvermindering. Helaas houden ze in Thailand van zware straffen en dus werd het verzoek afgewezen. Jeffrey Stevens, de advocaat van de heren, werd naderhand ondervraagd en hij had het volgende te zeggen over de poging.

‘We’ve done everything we can. At the end of the day, Lance did plead guilty. We were not fighting the fact that he was guilty.’

Mastroianni mag na 6 jaar in Thailand overgeplaatst worden naar een gevangenis in Australië. Velen denken dat de omstandigheden in de Thaise gevangenis te hard zullen zijn voor het misdrijf dat de twee hebben gepleegd.

Thailand vs Drugs

Dat drugs niet bij het beleid past dat in Thailand wordt gevoerd is inmiddels wel duidelijk. De overheid doet er kennelijk alles aan om de middelen buiten de grenzen te houden en op het verkopen van sommige soorten drugs staat zelfs de doodstraf. In 2003 begon de overheid met het actief bestrijden van de verspreiding van drugs en sindsdien is het drugsgebruik en de verkoop ervan aanzienlijk afgenomen in het land. Toch zijn er nog steeds veel drugs te en vooral rondom feesten en clubs kom je regelmatig gebruikers tegen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws