AGNT gaat zorgen dat jij als dj meer geboekt wordt

Ivo Mollemans | 13 september 2016
algemeen

Een probleem waar veel beginnende dj's tegenaan lopen is het krijgen van boekingen. De concurrentie is groot en het kost tijd voordat je wordt opgemerkt door mensen. Om dit probleem te verhelpen hebben DJ Endo en Viet Nguyen de app AGNT ontwikkelt. De app moet dj's op weg helpen om meer boekingen binnen te slepen. In een recent interview door DJ Techtools met Dan Cole, een van de oprichters van AGNT, word uitgelegd hoe het precies werkt en wat het inhoud.

Wat is AGNT

AGNT moet ervoor zorgen dat dj's die opzoek zijn naar boekingen en mensen die opzoek zijn een dj voor hun feest dichter bij elkaar komen. Hierdoor wordt het contact tussen promotor en dj makkelijker gemaakt.

‘Our initial thoughts were, we could be like the new AirBnB for DJ’s. Mike and I were talking about all the things we thought the industry could use. Artists were complaining that they don’t have representation, that no-one was helping them collect money from promoters, and that promoters were sticking to the same DJs.’

Hun oplossing voor deze problemen draagt dus de naam AGNT en is uitgebracht op 14 juni eerder dit jaar. De service is te downloaden als app voor iOS en als online service te gebruiken via internet. Een Android versie moet later nog verschijnen. Het installeren is makkelijk. Je geeft aan of je een dj bent of opzoek bent naar een dj en vervolgens zal het programma je helpen met het in contact zoeken.

LEES OOK: Snapchat tips voor DJ's

Opzetten van een profiel

Het aanmaken van een profiel gaat erg makkelijk. Je kiest ervoor om in te loggen via Facebook of e-mail en vanaf daar begeleid de site je door 7 stappen. Bij elke stap moet persoonlijke informatie invullen zodat het voor anderen duidelijker wordt wie je bent en wat je doet. Het ideale aan de site is dat je zelfs aan kunt geven  wat voor genre muziek je draait en op wat voor feesten. Uiteraard kan je ook je sociale media en SoundCloud koppelen aan je profiel.

Je komt direct in contact te staan met promoters en handelt dus niet via een tussenpersoon. Wanneer je opzoek bent naar een dj kan je zelf ook aangeven wat je nodig hebt waardoor degene die je boekt altijd bij je feest past. Als dj kan je zelf je een minimum en maximum tarief instellen zodat het niet betaald krijgen voor draaien verleden tijd wordt.

Betalingen

Wanneer een boeking vast staat vindt de betaling plaats via AGNT. Eventuele transportkosten kunnen worden besproken in AGNT en ook de afstand die je zelf bereid bent om te reizen kan aangegeven worden. AGNT vraagt 3% van het totale bedrag wat je zal verdienen exclusief de reiskosten. Het percentage dat de organisator moet betalen aan AGNT hangt af van de grootte van het evenement.

Een van de grootste voordelen van AGNT is dat betalingen volledig via AGNT verlopen en betrouwbaar zijn. Als een show bevestigd is wordt 50 procent van het bedrag achterwege gehouden in ESCROW en de rest van het bedrag word de volgende werkdag overgemaakt. Hierdoor is er geen onzekerheid of de organisator wel wil betalen.

Als organisator kan je zelf ook aangeven of er nog eventuele plekken open zijn voor dj's. Als dit zo is kunnen deze direct contact opnemen met de organisatie als diegene denkt te passen bij het evenement dat georganiseerd wordt. Als de boeking voorbij is kunnen zowel de organisator als de dj elkaar beoordelen op AGNT waardoor de professionaliteit en betrouwbaarheid van beide partijen zal worden weergegeven.

Het succes van AGNT

Alhoewel AGNT zich focust op kleine artiesten betekent dit niet dat grote namen er geen gebruik van kunnen maken. Tot nu toe zijn er zo’n 25 tot 30 boekingen per week die verlopen via AGNT. Ook hebben enkele festivals hebben al tot 12 artiesten een podium gegeven via het platform. AGNT zal in de toekomst alleen nog maar gaan groeien, zeker als je bedenkt dat het nog in de beta versie zit. Het maakt het leven van zowel promotors als dj's stukje makkelijker.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws