Rechtszaak Martin Garrix tegen Spinnin’ voorlopig nog niet gestreden

Rick Francissen | 13 september 2016
algemeen

Martin Garrix

Het is al een lange tijd aan de gang, de ruzie tussen Martin Garrix en Spinnin’ Records. Na de laatste rechtszaak leek de onenigheid gesust te zijn, maar nu zijn de dj en het platenlabel weer terug bij af.

Waarom staat Martin Garrix in de rechtszaal?

Toen Martin Garrix Bij Spinnin’ Records weg ging deed hij dit omdat hij niet genoeg vrijheid had op muzikaal gebied. Hij wilde na het verlaten ook het eigendom over zijn eigen tracks terug. Dit is uiteindelijk in een eerdere rechtszaak aan hem toegezegd. Tegelijkertijd loopt er nog een bodemprocedure waarin wordt onderzocht of Martin Garrix zijn contracten met Spinnin’ Records en mangamentkantoor Music All Stars rechtmatig heeft beëindigd. Martin Garrix en zijn vader, die ook betrokken is in de gehele onderhandeling, zeggen van wel terwijl Spinnin’ Records vader en zoon Van Kooten dit juist afwijzen en miljoenen euro’s schadevergoeding eisen.

LEES OOK: Martin Garrix nog steeds niet blij met Spinnin' Records

Martin Garrix neemt geen genoegen met de helft

Dat Martin Garrix zijn auteursrechten over zijn tracks terug wil is duidelijk. In een eerder offer van Spinnin’ Records werd dit tot 2023 mogelijk gemaakt en kreeg hij 30 procent van de muziekinkomsten via Spinnin’. Familie Garrix is hier niet mee akkoord gegaan en heeft op advies van Scooter Brown, de manager van Justin Bieber, Usher en nu ook Martin Garrix, een percentage van 50 procent aangevraagd. Van Kooten ging pas laat hiermee akkoord en heeft door deze bedenktijd ook Martin Garrix meer bedenktijd gegeven. Die wil nu naast de 50 procent inkomsten ook de volledige auteursrechten over zijn muziek terug.

Martin Garrix en Gerard Garritsen

Gedwongen contracten getekend bij Spinnin’?

De huidige discussie over het terecht beëindigen van de contracten bij Spinnin’ Records en Music All Stars wordt gevoed door beweringen van Martin Garrix zijn vader Gerard Garritsen waarin hij claimt dat hij gedwongen een contract heeft ondertekent bij het management bureau. Spinnin’ wilde volgens hem geen muziek uitbrengen zolang er geen contract getekend zou zijn bij het platenlabel én het managementbureau.

Ook heeft Martin Garrix op een ongelukkige wijze zijn vader onder druk gezet omdat hij graag zijn muziek uitgebracht wilde hebben. Hij was toentertijd bang dat zijn carrière in gevaar kwam als hij niets zou uitbrengen bij Spinnin’.

Op de vraag hoe Gerard Garritsen door Van Kooten is gedwongen de contracten te tekenen kon de vader van de dj geen duidelijk antwoord geven in de rechtszaal. Spinnin’ is nu aan zet en kan wellicht met getuigen laten blijken dat er geen sprake is geweest van het dwingen van het tekenen van de contracten.

Beeld via Facebook Martin Garrix en ANP

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws