Pacha Group te koop aangeboden

Ivo Mollemans | 14 september 2016
algemeen

Dit jaar zijn er veel veranderingen in de dance wereld en met name veel clubs sluiten of worden juist geopend. Eerder werd al aangegeven dat Space Ibiza er definitief mee op gaat houden en club Fabric London moest zijn deuren sluiten vanwege een aantal drugs gerelateerde incidenten. Nu gaat dus ook de wereldberoemde Pacha Group ermee ophouden.

Pacha in de verkoop

Pacha is een term die bij iedereen in de clubbing scene bekend is. Pacha is nu echter de verkoop in gegaan en daarmee zal er afscheid worden genomen van nog een grote naam. Mocht je nou geïnteresseerd zijn in Pacha, dan is de vraagprijs is €500 miljoen. Deze prijs geeft je niet alleen de bekende locaties op Destino en Lio, maar ook een aantal andere franchises die verspreid zijn over de hele wereld.  

LEES OOK: Space Ibiza verkast misschien naar San Antonio

Achterliggende gedachte

De reden voor verkoop is vreemd genoeg ver te zoeken. De zaken gaan goed en de eigenaar is nog steeds gemotiveerd. De reden achter de verkoop is niet omdat de eigenaar er geen zin meer in heeft en ook niet omdat de zaken slecht gaan. De reden dat de eigenaar op zoek is naar een nieuwe investeerder zijn de monopolistische veranderingen waaronder het party eiland Ibiza de laatste jaren lijd. De oprichter van Pacha heeft aangegeven een hekel te hebben aan de Matutes familie. Deze familie bezit een aantal bekende locaties zoals Ushuïa, Ushuaïa Tower en het Hard Rock Hotel op Ibiza. De insteek van deze ondernemingen is voornamelijk het behalen van winst, wat ten koste gaat van de bezoekers van het eiland. Het word voor velen te duur om naar Ibiza te gaan waardoor er nog maar een kleine groep veelal rijke mensen richting Ibiza gaan. Een bron dichtbij Pacha had het volgende te zeggen over de situatie:

‘Pacha does not believe in this new idea of a rich Ibiza as pushed forwards by Abel Matutes J. The founder cannot go on any more, and his children do not want to bear witness to the future. For this reason they are looking for an investor.’

Het is zonde dat de Pacha Group zich terugtrekt uit de scene. Hopelijk zal de toekomst er dan ook voor zorgen dat het idee van een rijk Ibiza gaat vervagen zodat het eiland weer toegankelijk wordt voor een grotere doelgroep.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws