Opruimen Lollapalooza kost het dubbele van vorig jaar

Ivo Mollemans | 15 september 2016
algemeen

Lollapalooza werd dit jaar gehouden van 28 tot en met 31 juli en het was zoals elk jaar weer één groot feest. De line-up was weer lekker divers met onder andere Martin Garrix, Hardwell, Disclosure, Lana Del Rey en de Red Hot Chili Peppers.

Lollapalooza zorgt voor veel kosten

Een klein minpunt aan dit grote festival: het opruimen van de rommel naderhand. Zoals bij elk festival is het terrein een grote bende als alle gasten weg zijn en dus zal er moeten worden opgeruimd. Vorig jaar kostte dit de organisatie $236,000 terwijl dat dit jaar bijna het dubbele was. In totaal was de organisatie $453,000 kwijt om alles weer netjes te krijgen. Degene die hiervoor verantwoordelijk is, is C3 Presents. C3 Presents is de promotor van het festival en draait op voor de kosten van het opruimen. Het opruimen zelf word gedaan door het Park District. Zij moesten ervoor zorgen dat het Grant Park in Chicago weer toegankelijk werd en dat niemand het vermoeden zou hebben dat daar ooit 300.000 mensen hebben staan springen.

LEES OOK: 428 Bezoekers opgepakt bij Nocturnal Wonderland

Opruimen is geen kleine klus

Onder de werkzaamheden valt niet alleen het verzamelen van lege bekertjes en sigaretten. Daarnaast moet ook het gras weer opnieuw ingezaaid worden en er moeten nieuwe struiken worden neergezet. De volledige restauratie van het terrein zal pas in de lente volledig voltooid zijn als ook al het groen weer is aangegroeid.

Al lijkt $453,000 veel geld, het is nog niet eens de helft van de kosten die het bedrijf maakte in 2011. Toen was het festival door regen namelijk overspoeld met water en kostte het $1 miljoen om alles weer op orde te krijgen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws