Politie zet jacht op fraudeurs voort op Ibiza

Rick Francissen | 15 september 2016
algemeen

Ushuaïa Ibiza

Party eiland Ibiza staat deze zomer zoals ieder jaar weer in de spotlight met grote feesten en residenties van onder andere Hardwell, Axwell /\ Ingrosso en Avicii. Zeker toen de laatste dj zijn laatste optreden van zijn carrière gaf was alle aandacht op Ibiza gevestigd. Het nieuws over het eiland deze zomer is echter niet alleen maar positief.

Politie zoekt fraudeurs op Ibiza

De binnenvallen bij verschillende bedrijven en clubs door de politie op Ibiza startte eerder deze zomer toen Amnesia werd overvallen. Hier werd tot grote schrik van veel mensen een gigantisch geldbedrag van twee miljoen euro in cash buitgemaakt.

LEES OOK: Spaanse politie vindt 2 miljoen cash in Amnesia op Ibiza

De Spaanse politie had de smaak te pakken ging daarom ook bij Space en Privilege naar binnen. Volgens de autoriteiten hadden deze invallen niets met elkaar te maken. Tegelijkertijd is de politie ook bezig met het doorzoeken van partyboten rondom het eiland.

Ook Ushuaïa en Pacha ontkomen niet aan Operation Chopin

In de ochtend van 15 september waren weer twee nieuwe clubs op Ibiza het slachtoffer van de politie, zo meld de Spaanse krant El Mundo Eerst werd rond 6:30 Pacha binnengevallen wat werd opgevolgd door de doorzoeking bij Ushuaïa rond een uur of 8 in de ochtend. Ook de kantoren Grupo Empresas Matutes wat deel uitmaakt van het Palladium Hotel Group en Ushuaïa in het bezit heeft werd niet bespaard door een politiebezoek. In totaal is er een paar miljoen euro cash buitgemaakt. 

De rooftocht die de Spaanse politie in juli op Ibiza is gestart maakt deel uit van zogenaamde Operation Chopin. Hierbij wordt gezocht naar belastingfraude op het eiland. Operation Chopin heeft tot zover al bij 87 verschillende locaties doorzoekingen uitgevoerd.

De timing voor Pacha komt hiervoor erg ongelukkig aangezien deze organisatie zojuist de club te koop heeft aangeboden. De binnenvallen van de politie zou investeerders af kunnen schrikken of zou de vraagprijs naar beneden kunnen drukken. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws