Calvin Harris: "'My Way’ gaat niet over Taylor Swift"

Ivo Mollemans | 19 september 2016
algemeen

Calvin Harris releaste op 16 september zijn nieuwe single ‘My Way’. Aanvankelijk werd gedacht dat het nummer misschien een samenwerking zou zijn met Ariana Grande, aangezien de twee meerdere malen video’s op Snapchat posten waarin ze samen in dezelfde studio aan het werk waren. Uiteindelijk bleek 'My Way' niet het product daarvan te zijn, maar is het nummer gemaakt door alleen Calvin Harris.

Calvin Harris vs Taylor Swift

Toen het nummer uitkwam dachten veel mensen dat Calvin hiermee uithaalde naar zijn ex Taylor Swift. De twee zijn na een moeizaam verlopende scheiding waar veel media aandacht bij kwam kijken uit elkaar gegaan. Vervolgens ontstond er een discussie tussen het management van Taylor en Harris met als argument dat niet Rihanna, maar Taylor het nummer ‘This Is What You Came For’ had geschreven in de periode dat ze nog bij elkaar waren. Een aantal weken later hoorden we er echter niks meer over en dus leek het erop dat de ruzie voorbij was en beide artiesten hun eigen weg weer vervolgden.

LEES OOK: Calvin Harris brengt ‘My Way’ uit en richt zich tegen zijn ex Taylor Swift

Tekst niet gericht op Taylor

Dat dachten we in elk geval dus totdat Calvin zijn nieuwe single 'My Way' uitbracht. In de tekst van het nummer zitten namelijk de volgende zinnen verwerkt:

‘I made my move and it was all about you. Now I feel so far removed. You were the one thing in my way. My Way’

Bij het horen van deze tekst kregen veel mensen het vermoeden dat het nummer gericht is tegen Taylor waardoor de discussie weer lijkt aan te wakkeren. In een interview dat Harris onlangs gaf beweerde de dj echter dat het nummer niet over Taylor gaat, maar over zijn vroegere tijd toen hij nog bij een supermarkt werkte. Hierdoor zou de dj niet genoeg tijd hebben om zichzelf op muzikaal vlak te kunnen ontwikkelen.

‘I was trying to move to London and I was working in the store in Scotland, I was trying to go on and make music for a living but I couldn’t because I didn’t have any money. I was like, damn this grocery store! If I could break out of this I could have enough time to work on music and get good.’

Volgens Calvin had hij het idee voor dit nummer al jaren geleden liggen, maar heeft hij er nooit iets mee gedaan. Tot nu dus, want het moment van uitbrengen valt wel heel toevallig met de huidige problemen tussen hem en Taylor. Hoe dan ook, de track staat inmiddels al op 13 landen op nummer 1 van de iTunes chart...

 

Thank u to all my favorite countries MY WAY is out now!

Een foto die is geplaatst door Calvin Harris (@calvinharris) op

Hieronder vind je de lyric video van 'My Way'.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws