10 'key-tracks' van OWSLA volgens Skrillex

Rick Francissen | 20 september 2016
algemeen

OWSLA Skrillex

Ongeveer vijf jaar geleden toen de electro-scene in de VS nog maar in de kinderschoenen stond en Skrillex al een aantal grote hits had als ‘Scary Monsters And Nice Sprites’ en ‘Bangarang’, besloot hij een eigen label genaamd OWSLA op te richten om hiermee meer artiesten in de VS de kans te bieden om hun muziek uit te brengen. Inmiddels is het label uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en creatieve binnen de scene. Labelmanager Blaise Deangelo vertelt waarom het label zich zo onderscheidt en Skrillex kiest de tien meest opvallende releases op het label.

OWSLA is geen standaard label

In een interview van Mixmag met labalmanager van OWSLA Blaise Deangelo vertelt hij wat de gedachte is achter het label en hoe het groot is geworden.

‘Artiesten als Porter Robinson, Dillon Francis, Zedd en Koan Sound pasten destijds erg goed op het label. Zij hadden een plek nodig om hun muziek, die afwijkt van de mainstream dance, een plek te geven. Dit was in 2011 de drijvende kracht achter OWSLA’,

legt Blaise uit.

KIJK OOK: Interview met Porter Robinson, Skrillex en Zedd uit 2011

In de eerste jaren was OWSLA een label wat net als velen andere ‘gewoon’ muziek uitbracht en dit via Beaport en iTunes exclusives naar buiten bracht. Deangelo: ‘Daarna zijn we na gaan denken over wat artiesten echt nodig hebben van een label. Muziek maken en toeren kunnen zij zelf en daarom hebben we besloten meer de focus te leggen op creatieve mensen om de muziek heen te verzamelen die artwork kunnen maken, video’s kunnen schieten en merchandise kunnen ontwerpen en maken.

Skrillex selecteert meest opvallende tracks op OWSLA

Met de koers die het label jaren geleden heeft ingezet heeft het successen bereikt waar velen anderen jaloers op zullen zijn. Uiteraard had dit niet gekund zonder de muziek die door de artiesten op OWSLA hebben uitgebracht. Zeker de timing van het uitbrengen van bepaalde tracks heeft deze tot succes geleid. Op basis hiervan selecteert Skrillex tien tracks die op zijn label zijn uitgekomen en die veel impact hebben gehad op muzikaal gebied. Enjoy!

         

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws