Onderzoek: 'Met muziek smaakt bier lekkerder'

Rick Francissen | 19 september 2016
algemeen

Bier

Als muziek- en feestliefhebbers weten wij maar al te goed dat veel dingen leuker zijn wanneer je naar muziek luistert. Het bezoeken van een festival of feest draagt dan ook bij aan je humeur aan maakt je volgens onderzoek ook daadwerkelijk gelukkiger. De wetenschap heeft ons ditmaal weer een leuk nieuwtje te melden waardoor we nog meer van ons biertje kunnen gaan genieten.

Brussel Beer Project brengt bier en muziek samen

Het Brussel Beer Project heeft onderzoek gedaan naar de situaties waarop je het meest geniet van een biertje. Met tweehonderd bierdrinkers in het onderzoek en verschillende situaties waarin er in stilte, met muziek en bier met of zonder merk werd gedronken kwamen er bijzondere resultaten naar voren.

Wanneer je bier drinkt geniet je er meer van als er tegelijkertijd muziek aan staat. Dit is een van de bevindingen uit het onderzoek. Wanneer je de muziek die aanstaat ook nog goed kent geniet je nog meer van het goudgele drankje. Het drinken van bier met een label eraan gekoppeld wordt als minder ervaren. Het onderzoek wijst uit dat je bier zonder label vaak als sterker ervaart dan wanneer er wel een label op staat.

Wanneer je de volgende keer dus een biertje besteld in een club of op een festival weet je dus waardoor het komt dat deze lekkerder smaakt dan wanneer je er een thuis voor de tv drinkt!

via GIPHY

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws