Muzikale samenwerking tussen Spotify en Tinder

Thomas Keulemans | 20 september 2016
algemeen

Spotify en Tinder gaan een muzikale samenwerking met elkaar aan. Vanaf vandaag is de muziek van Spotify namelijk geïntegreerd in Tinder. Naast een match op swipe-gedrag, gemeenschappelijke vrienden en interesses, kunnen gebruikers van de dating-app hun perfecte match vinden op basis van muzikale overeenkomsten. Ook kan vanaf nu een 'anthem' worden toegevoegd om het profiel extra persoonlijk te maken. Een anthem is dat ene nummer dat jouw persoonlijke verhaal vertelt, waar je een goed gevoel bij krijgt of waar je een mooie herinnering aan hebt. Supergaaf natuurlijk!

LEES OOK: Zoveel streams moet je hebben om 1$ te verdienen

Swipen maar!

Alle Tinder gebruikers, met of zonder Spotify account, kunnen previews van de favoriete nummers van andere Tinder-profielen beluisteren. Gebruikers mét een Spotify-account kunnen ook zien met wie ze een muzikale match hebben. Spotifygebruikers kunnen niet alleen favoriete artiesten en muziekvoorkeuren delen, maar ook een persoonlijk anthem uitzoeken dat hun karakter en persoonlijkheid onderstreept.

Zo werkt het Spotify en Tinder anthem

Zoek op Spotify jouw anthem op. Je Spotify account hoeft nog niet per se verbonden te zijn aan je Tinder account.

Ga vervolgens naar profiel instellingen op Tinder om je Spotify account te koppelen (of download Spotify in de App Store om een nieuw gratis account aan te maken)

Selecteer de Spotify artiesten die je wilt weergeven in je Tinder profiel.

Swipe in Tinder om te zien wie dezelfde muzieksmaak heeft als jij.

Bekijk hier de video over de samenwerking tussen Spotify en Tinder  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws