Twitter word geüpdatet en haakt af van 140 maximale tekens

Ivo Mollemans | 21 september 2016
algemeen

Er word al langere tijd geroepen dat Twitter meer tekens moet toelaten in tweets. Zo nu en dan kwamen er speculaties naar boven dat dit aantal verhoogd zou worden, maar dat is tot voorheen nog nooit verandert.

LEES OOK: Muzikale samenwerking tussen Spotify en Tinder

Twitter krijgt langverwachte update

Tot nu dus, want op 19 september bracht Twitter een update naar buiten die te maken heeft met de hoeveelheid tekens per tweet. Voorheen was dit aantal vastgesteld op 140 maximale tekens inclusief quotes van andere tweets, afbeeldingen en GIF’s. Deze onderdelen worden niet langer meegeteld in het aantal tekens per tweet en dat betekent dat je zelf dus meer kan toevoegen aan je tweet. Daarnaast worden gebruikersnamen die worden getagged aan het begin van je tweet niet meer meegeteld in het aantal tekens. Deze veranderingen geven de gebruikers van Twitter meer vrijheid in het invullen van hun tweets. De CEO van Twitter, Jack Dorsey, had het onderstaande te zeggen over de doorgevoerde veranderingen.

“This is the most notable change we’ve made in recent times around conversation in particular, and around giving people the full expressiveness of the 140 characters. I’m excited to see even more dialog because of this.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws