Kaskade geeft mening over het drugsgebruik in de scene

Ivo Mollemans | 25 september 2016
algemeen

Kaskade

Kaskade is een artiest die met veel respect wordt behandeld in de dance scene. Hij heeft verschillende hits op zijn naam staan en is een van de pioniers van dance in zijn geheel. Nog steeds zien we zijn naam als headliner op grote festivals en hij heeft dan ook veel invloed gehad op andere artiesten.

Kaskade vecht tegen sensationele media

Toch laat de dj en producer ook een minder kleurrijke kant van een deel van zijn carrière zien. Als dj ben je dagelijks bezig met ontwikkelingen in en rondom de dance scene. Zo is de scene de laatste jaren enorm gegroeid en daarmee is ook het drugsgebruik in de scene steeds meer naar buiten gekomen. Binnen de scene zelf word het gebruik van verschillende soorten drugs veelal geaccepteerd en gezien als iets wat er bij hoort, maar de media ziet het drugsgebruik als iets sensationeels waar veel, voornamelijk negatieve berichten, over te schrijven zijn. Dat is in elk geval wat Kaskade in een artikel heeft staan op zijn website.

LEES OOK: Moby teased nieuw politiek geladen album

Volgens Kaskade zet de media drugsgebruik op festivals en feesten teveel in een negatief daglicht en zorgt juist dit ervoor dat mensen drugs zullen blijven gebruiken. In plaats van mensen in te lichten over de gevaren van drugsgebruik en verantwoord drugsgebruik hamert de media er veelal op door sensationele titels te schrijven. Een van de koppen die Kaskade tot schrijven gezet is de volgende:

‘After a summer of deaths, popular Halloween rave won’t be held’

Volgens Kaskade is dit pure onzin. In de afgelopen 10 jaar zijn er 21 sterfgevallen die als oorzaak het gebruik van drugs op festivals. Dit aantal tegenover 27 verkeersdoden per dag zorgt er dan ook voor dat Kaskade het helemaal heeft gehad met de manier waarop veel mediaplatformen hun artikelen adverteren.

‘So, in the past 10 years there have been 21 substance-related deaths at dance events. And EVERY DAY there are 27 substance-related deaths, which are somehow less news and attention worthy. I suppose once you reach a certain point, the news doesn’t notice anymore.’

Verbod op feesten

Op de stelling of dance feesten dan maar verboden moeten worden heeft de dj ook een duidelijk antwoord. Door het verminderen van feesten zullen de feesten weer underground gehouden worden, daar waar het vroeger ooit begon. Hier is het drugsgebruik juist helemaal niet te controleren en dus zal het aantal incidenten alleen maar toenemen. Volgens Kaskade is de oplossing juist om mensen in te lezen in drugsgebruik en het gebruik van verschillende soorten zelfs te legaliseren.

Het artikel van Kaskade is hier te lezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws