Calvin Harris wil over 20 jaar documentaire uitbrengen

Ivo Mollemans | 25 september 2016
algemeen

Calvin Harris is een naam die velen vooral kennen van zijn hits ‘This Is What You Came For’ met Rihanna, ‘Summer’ en ‘Thinking About You’ om er zomaar een paar op te noemen. Hij heeft hiermee dan ook veel successen geboekt en uiteraard ook veel geld verdiend. Hij stond niet voor niets vier jaar op rij op de nummer 1 positie in de lijst met best betaalde dj’s van Forbes.

Calvin Harris zijn inspiratie

De samenwerkingen die hij over de jaren is aangegaan met andere artiesten hebben ervoor gezorgd dat hij veel invloed heeft op andere artiesten en andersom hebben artiesten ook invloed gehad op de dj zelf. Zo heeft hij in een interview met Zane Lowe op Beats Radio 1 te weten gegeven dat het idee om zijn eigen nummers in te zingen kwam van de zanger Pharrel na een gesprek met hem. Ook heeft hij in dit interview vertelt hoe hij er toe is gekomen om instrumenten te gaan bespelen en zijn producties hierdoor zijn beïnvloed.

LEES OOK: Calvin Harris: "'My Way’ gaat niet over Taylor Swift"

Documentaire van topjaren

De artiest is zeker niet van plan om te stoppen in de muziekwereld, maar heeft wel al plannen klaarliggen voor de jaren dat hij met pensioen gaat. Calvin Harris wil namelijk een documentaire maken die de jaren 2011 tot 2014 behandeld. Deze jaren waren volgens Calvin zijn beste jaren. In deze periode kwamen onder andere de hits ‘Summer’, ‘Sweet Nothing’ en ook zijn beide albums ‘Motion’ en ’18 Months’ uit. Mede door deze succesvolle releases is hij een icoon geworden voor zowel andere artiesten als fans.

20 Jaar lijkt misschien nog ver weg, maar Calvin heeft wel nagedacht waarom hij ervoor kiest om niet nu al te beginnen met een documentaire. Zijn letterlijke bewoording hiervoor zijn het volgende:

“I want everyone to be old and I want nobody to care anymore about telling the truth or not.”

Dat klink als een slimme zet aangezien ook Calvin's muziekstijl nog altijd blijft veranderen en hij nog steeds in het midden van alle aandacht staat. Helaas voor ons betekent dit wel dat we nog even geduld moeten hebben voordat we kunnen genieten van het verhaal achter zijn carrière vertelt vanuit zijn eigen standpunt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws