Wat zijn de plannen van Daft Punk in 2017?

Rick Francissen | 27 september 2016
algemeen

Daft Punk

Het internet gonst van de geruchten over een mogelijke tour van het legendarische Daft Punk in 2017. Er zijn meerdere aanwijzingen die erop duiden dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Ook zijn er geluiden die de hoop de grond in willen slaan. Wij zetten alles tot zo ver voor je op een rij.

Daft Punk heeft lange pauze nodig

Daft Punk is de laatste jaren nauwelijks meer live te bewonderen. Buiten de uitzondering in 2014 toen hun album Random Access Memories een Grammy won traden de in robothelm gehulde Fransmannen alleen iedere tien jaar op. Zo stond 1997 en 2007 in teken van een wereldtour van Daft Punk. Daarmee zou 2017 een logisch nieuw jaar zijn waarin het dj duo opnieuw de wereld rond zou kunnen reizen voor een aantal optredens.

Daft Punk

Lollapalooza heeft een lek

De meest duidelijke aanwijzing komt toch wel van het festival Lollapalooza vandaan. Een oplettende Reddit gebruiker vond op de website van het festival uit Chicago een speciale pagina die was aangemaakt begin dit jaar. Alhoewel dit niets bewijst is het erg opmerkelijk dat er voor Daft Punk een pagina wordt aangemaakt aangezien het laatste optreden op het festival in 2007 was.

Naast de mogelijke lek op de website van de Amerikaanse versie van het festival is er ook flyer online verschenen met de line-up van Lollapalooza in Chili in 2017. Het is onbekend waar de foto vandaan komt en of deze wel betrouwbaar is, maar op de line-up staat Daft Punk. Ook The Weeknd staat erop, zij zouden samen hun nieuwe single ‘Starboy’ daar wellicht uit kunnen voeren.

LEES OOK: Maak Daft Punk jaloers met deze helm

Geruchten worden ontkracht

Het enthousiasme wat bij veel fans van Daft Punk ontstaat bij de geruchten is ongekend hoog. Consequence of Sound en Pitchfork moeten hen helaas teleur stellen. Volgens hen is er vanuit een officiële betrouwbare bron (die zij niet prijsgeven) bevestigt dat Daft Punk geen plan heeft om in de nabije toekomst weer op te gaan treden. Dit zou inhouden dat alle geruchten over een wereldtour in 2017 niet waar zijn.

In hoeverre we alle meldingen als waarheid aan kunnen nemen is lastig te zeggen. Dat Daft Punk nog bezig is met muziek maken is in ieder geval veelbelovend en geeft aan dat ze nog niet gestopt zijn met hun werk.

Daft Punk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws