Veel dance bij de nominaties van de MTV EMA’s

Rick Francissen | 27 september 2016
algemeen

MTV EMA

Al meer dan twintig jaar worden er, inmiddels geheel volgens traditie, tegen het einde van het jaar de MTV EMA awards uitgereikt. Zo zal ik ook dit jaar in november de uitreiking plaatsvinden. Het is een speciale editie voor de Nederlanders aangezien de uitreiking plaats zal vinden op zondag 6 november in Ahoy Rotterdam. Daarnaast zijn er ook veel Nederlandse artiesten tussen de genomineerden in de lijst te vinden.

MTV EMA’s 2016 Rotterdam

De MTV EMA’s zijn de tegenhanger van de Amerikaanse VMA’s. Met de Europese versie is er alsnog een grote Amerikaanse tint aan het geheel. Zo zien we bij de awards van vorig jaar dat onder andere Justin Bieber, Macklemore & Ryan Lewis, Rihanna en Nicki Minaj allemaal een of meerder prijzen in de macht slepen.

Dit jaar lijkt er iets meer op Europa gefocust te worden en zal vooral de dance wereld meer naar voren worden geschoven. Zo staan Julian Jordan en Sam Feldt tussen de genomineerden van Best Dutch Act en is ook Lost Frequencies in dezelfde categorie voor zijn land genomineerd. Verder is er een aparte catogorie voor elektronische muziek waarin Afrojack, Calvin Harris, David Guetta, Major Lazer en Martin Garrix kans maken op een prijs en wordt er in andere categorieën als Best Song, Best Video en Best Male dance muziek weergegeven tussen de genomineerden.

LEES OOK: MTV REC kondigt line-up en locatie aan​

Alle genomineerden per categorie kun je vinden op de website van de MTV EMA’s 2016. Hier kun je ook gelijk je stem uitbrengen. De winnaar van de Best Dutch Act zal overigens tijdens de opening van de MTV Music Week op woensdag 2 november de prijs in ontvanst nemen bij een van de lokale podia: Annabel Rotterdam. Ook zal er op vrijdag 4 en zaterdag 5 november MTV REC in het centrum van Rotterdam worden georganiseerd omtrend de MTV Awards. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws