Muzieklabels spannen proces aan tegen rip-services

Rick Francissen | 27 september 2016
algemeen

Muzieklabels

Al jaren wordt er, zeker in Nederland, massaal illegaal gedownload via veel verschillende platformen. Dat dit slecht is voor de muziekindustrie is een gevolg wat logisch te redeneren valt. Gelukkig zorgen streaming services zoals Spotify een positieve verandering in deze markt. Voor grote muzieklabels als Universal, Warner Bros en Sony is dit echter niet voldoende en slepen daarom rip-service YouTube-mp3.org voor de rechter.

LEES OOK: Muziekindustrie verdient steeds meer aan betaald streamen

Muzieklabels beschermen de industrie

De rip-service YouTube-mp3.org maakt het super eenvoudig om een YouTube video eenvoudig te downloaden en direct om te zetten naar een mp3 bestand. Aangezien nagenoeg alle muziek te vinden is op YouTube is, is het een makkelijke manier om alle muziek binnen korte tijd voor niets digitaal in huis te hebben.

Zeker honderd miljoenen tracks worden illegaal gedownload door services zoals YouTube-mp3.org. In de aanklacht die de grote muzieklabels doen wordt vooral beroep gedaan op de manier waarop de rip-service gepromoot wordt.

De aanklacht wordt door veel grote internationale muziek organisaties gesteund door uitspraken in het nieuws. Zo laten de Federation of the Phonographic Industry (IFPI), de American Association of Independence Music (A2IM), de Recording Industry Association of America (RIAA), het Worldwide Independent Network (WIN) en het Britisch Phonographic Industry (BPI) zich horen.

Ben je erg geïnteresseerd in deze kwestie, dan kun je de gehele aanklacht die is ingediend door de muzieklabels vinden via de volgende link.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws