Check deze oplaasbare club uit Zwitserland

Ivo Mollemans | 28 september 2016
algemeen

Er komen zo nu en dan heel wat gekke uitvindingen voorbij. De een is iets praktischer dan de andere, maar toch verdienen de mensen die het verzinnen enige aandacht. De laatste uitvinding waar we enthousiast van werden had betrekking op een bril met ingebouwde camera lens om video’s en foto’s via Snapchat te versturen zonder dat je je telefoon er bij hoeft te pakken. De volgende uitvinding gaat echter over (bijna) alles heen wat we tot nu toe hebben gezien op het gebied van vooruitgangen in het nachtleven.

LEES OOK: Snapchat laat per ongeluk revolutionair product zien

Opblaasbare nachtclub uit Zwitserland

De Zwitserse design studio Bureau A heeft namelijk een project opgezet wat nog eens behoorlijk praktisch is ook. Het personeel van het bedrijf heeft zich bezig gehouden met het ontwikkelen van een heuse opblaasbare nachtclub. De club heet Shelter en is volledig zwart. Tot het interieur aan toe word alles opgeblazen. Dat betekent dus ook de stoelen, tafels, bar en zelfs dj-booth. Toch functioneert alles in de club naar behoren.

De club werd ontworpen voor het jaarlijkse zomerfeest van de ‘Federation of Swiss Architects’, beter bekend als ‘Bund Schweizer Architekten’. Voor dit evenement werd de club neergezet in Pavillon Sicli, een culturele locatie in Genève. Bureau A zelf omschreef de club als een ‘mysterieus zwart bouwwerk in het midden van een betonnen kluis’.

‘For one night, the black hole of a neat and well-organised society is revealed as a potential for distortion, a potential of let-go and provoke, with a slight smile, the unsaid and the sweat.’

Het gevaarte is geïnsipireerd door wat Bureau A zelf ziet als ondergrondse architectuur. Het bedrijf ontwerpt dan ook niet alleen gebouwen, maar doet ook onderzoek naar nieuwe bouwwerken en concepten. De inspiratie voor deze club komt dan ook van de filosofen Gaston Bachelard, Paul Virilio and Beatriz Colomina.

‘Architecture seeks the underground, searches for new territories under the skin of the earth.’

In de praktijk

De club is, zoals dat hoort bij opblaasbare structuren, nog opnieuw te gebruiken ook. Door zijn compacte afmetingen kan de club in principe heel makkelijk naar een nieuwe locatie worden vervoerd om daar vervolgens ingezet te worden voor een feestje. Of dit ook echt gaat gebeuren blijft nog maar de vraag.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws