Deze lijst vat alle gevaren op een festival samen

Partyscene Redactie | 8 juli 2018
algemeen

Festivals

Festivals worden ieder jaar weer druk bezocht. Het natuurlijk ook erg moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen een feestje waar een aantal van je favoriete artiesten komen als je vrienden vragen of je meegaat. Toch schuilen er ook heel wat, misschien wel onverwachte, gevaren in het bezoeken van festivals. Het bedrijf Cooney & Conway heeft daarom alle mogelijke gevaren die zich kunnen voordoen tijdens festivals in een overzichtelijke infographic gebundeld.

Gevaren op festivals

Natuurlijk zijn er een aantal gevaren waar je je hopelijk wel van bewust bent. Zo is het algemeen bekend dat te harde muziek gehoorschade kan opleveren en drugs of teveel alcohol tijdens warm weer je behoorlijk kunnen aantasten. De infographic is dan ook opgedeeld in 5 verschillende delen: drugs, alcohol, criminaliteit, seksuele misdrijven en vriendelijke herinneringen.

De infographic begint met informatie over drugs en het drugsgebruik op festivals. Deze informatie is voornamelijk gebaseerd op de resultaten van een onderzoek dat was uitgevoerd in 2014 door The Center for Forensic Science. Tijdens dit onderzoek zijn 145 vrijwilligers ondervraagd op het Ultra Music Festival in Miami over hun drugsgebruik. 72% van hen gaf toen aan in de afgelopen week enige soort van drugs te hebben gebruikt. 100 vrijwilligers deden mee aan een urine- of bloedtest en in 80% van de urine samples en 58% van de bloed samples werd ook daadwerkelijk enige indicatie van drugsgebruik aangetroffen.

De secties

In de sectie ‘alcohol’ is te zien dat er in de Verenigde Staten 2200 mensen sterven aan alcohol vergiftiging per jaar, met een gemiddelde van 6 per dag. De sectie geeft ook aan dat het belangrijk is om water te drinken als je ervoor kiest om alcohol te nuttigen. Water zorgt er namelijk voor dat je lichaamstemperatuur goed blijft, vuil uit je lichaam verwijdert en zorgt dat je lichaam over het algemeen goed blijft functioneren. Alcohol doet echter precies het tegenovergestelde.

Volgens het deel ‘criminaliteit’ is er 1 op de 7 mensen wel eens slachtoffer van diefstal op festivals. Dit zorgde in 2010 voor $249,650 aan kosten in de UK. Om dit te voorkomen is het slim om waardevolle spullen thuis te laten of, indien je ze echt denkt nodig te hebben, in een kluisje te leggen op het festival.

Om seksuele misdrijven te voorkomen is het belangrijk dat je als festivalganger ten alle tijden alert blijft want door de drukte is het soms moeilijk om de acties van mensen in te schatten. Ook is het slim om uit de buurt te blijven van vechtpartijen of andere akkefietjes.

Als vriendelijke herinneringen geeft de infographic nog mee dat je om de zoveel tijd een flesje water moet drinken en indien het warm is je jezelf moet beschermen tegen de zon. Zorg dat je kleding aan hebt die comfortabel is, want dat zorgt er ook voor dat je festivalervaring veel soepeler zal verlopen.

De hele infographic is hieronder te vinden. Klik op de afbeelding voor een groter beeld. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws